Απόβλητος από όλα τα social media ο Τραμπ: Τον μπλόκαρε και το YouTube

File Photo: Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. EPA, SHAWN THEW
Το YouTube αφαίρεσε το νέο περιεχόμενο που είχε μεταφορτωθεί στο κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ επειδή παραβίαζε τις πολιτικές κατά της υποκίνησης βίας, ανακοίνωσε η Alphabet, μητρική εταιρία του συγκεκριμένου μέσου, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Ετσι ο Τραμπ δεν θα μπορεί να μεταφορτώνει νέα βίντεο ή livestreams για τουλάχιστον επτά ημέρες, περίοδος που μπορεί να παραταθεί, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η Youtube σε ανακοίνωσή της.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες σχετικά με τον συνεχιζόμενο κίνδυνο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, διαγράψαμε νέο περιεχόμενο που μεταφορτώθηκε στο κανάλι του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ λόγω παραβίασης της πολιτικής χρήσης μας», ανέφερε η διεύθυνση της πλατφόρμας.

Το κανάλι του αμερικανού προέδρου τελεί υπό αναστολή και «δεν επιτρέπεται» πλέον στον κάτοχό του ούτε «η μεταφόρτωση», ούτε «οι απευθείας μεταδόσεις βίντεο» (livestreams) «για τουλάχιστον επτά ημέρες», χρονικό διάστημα το οποίο «μπορεί να παραταθεί», προστίθεται στην ανακοίνωση της δημοφιλoύς πλατφόρμας.

Σημειώνεται ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πλέον απόβλητος από όλα τα mainstream social media καθώς τόσο το  Twitter όσο και το Facebook και το Instagram  έχουν παροδικά ή οριστικά αναστείλει τους λογαριασμούς του Τραμπ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε πως έθεσε σε αναστολή τους λογαριασμούς του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τόσο στη δική του πλατφόρμα όσο και στο Instagram, που του ανήκει, μετά την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, που εμπόδισε, αν και μόνο προσωρινά, την κύρωση της εκλογικής νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter πήγε ακόμα πιο μακριά, κλείνοντας τον λογαριασμό του αρχηγού του κράτους, στερώντας του την πρόσβαση στην πλατφόρμα που αποτελούσε το βασικό του εργαλείο πολιτικής επικοινωνίας. Και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης (Snapchat, Twitch) επίσης έθεσαν σε αναστολή τους λογαριασμούς του προέδρου Τραμπ.

Η Amazon.com Inc εξάλλου διέκοψε το web hosting του ιστότοπου Parler, που χρησιμοποιούν πολλοί υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, καθώς και οπαδοί της αμερικανικής άκρας δεξιάς και θιασώτες διαφόρων θεωριών συνωμοσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που επιμένει να αμφισβητεί τη νίκη του Τζο Μπάιντεν την 3η Νοεμβρίου χωρίς να παρουσιάζει καμία απόδειξη ότι έγινε νοθεία, όπως διατείνεται, αρχικά εξήρε τους οπαδούς του που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, προτού κατόπιν «καταδικάσει» τη βία.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Απαγορευμένος από το Twitter και το Facebook ο Τραμπ: Τα κοινωνικά δίκτυα μεταξύ χαλαρότητας και λογοκρισίας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: