Απορρίφθηκε η προσπάθεια Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών και βουλευτών να αμφισβητήσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν [δείτε live τη συνεδρίαση]

File Photo: Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. EPA, OFFICE OF THE PRESIDENT ELECT, HANDOUT




Η Γερουσία και η Βουλή απέρριψαν την προσπάθεια μερικών Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών και βουλευτών να ανατραπεί η βούληση των ψηφοφόρων της πολιτείας της Αριζόνα.

Προηγήθηκε η εισβολή του όχλου των οπαδών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο. Ήταν μια βίαιη προσπάθεια να διατηρηθεί ο Πρόεδρος Τραμπ στην εξουσία παρά την απώλεια των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020. Ο κ. Τραμπ είχε υποστεί οικτρή ήττα.

Με ψήφους 93 υπέρ και 6 κατά απορρίφθηκε και καταδικάστηκε από τη Γερουσία η προσπάθεια αμφισβήτησης της νίκης του κ. Μπάιντεν. Η Βουλή ψήφισε με 303 ψηφους υπέρ και 121 κατά και απέρριψε την προσπάθεια να ακυρωθούν τα αποτελέσματα στην Αριζόνα

Τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένης της γερουσιαστού από την Τζόρτζια, Κέλι Λόφλερ δήλωσαν ότι είχαν αλλάξει γνώμη και υποστήριξαν τα αποτελέσματα του σώματος των Εκλεκτόρων.

Εναντίον της κύρωσης των αποτελεσμάτων, ψήφισαν οι Γερουσιαστές: Josh Hawley του Μιζούρι, Ted Cruz του Τέξας, Tommy Tuberville της Αλαμπάμα, Cindy Hyde-Smith του Μισισιπή, Roger Marshall του Κάνσας και John Kennedy της Λουιζιάνας.

  • Απορρίφθηκε από τη Βουλή η προσπάθεια να μην κυρωθεί η νίκη του Τζο Μπάιντεν στην Αριζόνα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε — λίγη ώρα μετά τη Γερουσία — πρωτοβουλία συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να μην κυρωθεί η νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην Αριζόνα, σε μια ψηφοφορία που καθυστέρησε για αρκετές ώρες εξαιτίας της εισβολής οπαδών του μεγιστάνα στο Καπιτώλιο χθες Τετάρτη.

Το σώμα απέρριψε την ένσταση με 303 ψήφους έναντι 121. Νωρίτερα η Γερουσία είχε απορρίψει την κίνηση με 93 ψήφους έναντι 6.

Αφού ανακοίνωσε το αποτέλεσμα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε πλέον η κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων, της ολομέλειας του Κογκρέσου, για να κυρωθούν τα αποτελέσματα των υπολοίπων πολιτειών.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία AFP-Reuters:
Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία το βράδυ της Τετάρτης (πρωί της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) την προσπάθεια συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εμποδίσουν την κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στην πολιτεία Αριζόνα.

Το σώμα απέρριψε την ένσταση με 93 ψήφους έναντι 6.

Η Γερουσία ξανάρχισε τη συνεδρίασή της για την κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών έπειτα από πολύωρη διακοπή εξαιτίας της βίαιης εισβολής οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Παράλληλα συνεδριάζει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ιδού τα έργα του κ. Τραμπ και των οπαδών του: Πέθανε η γυναίκα που πυροβολήθηκε στο Καπιτώλιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: