Από τη επιστημονική ομάδα για τον κορωναϊό ενημερώθηκε ο Αναστασιάδης: Το υπουργικό συμβούλιο θα πάρει τις αποφάσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει σύσκεψης με την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για τον κορωναϊό, Λευκωσία 25 Ιανουαρίου 2021. ΚΥΠΕ, ΓΤΠ,ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝ




Γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Παναγιώτη Σεντώνα για τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη συμβουλευτική επιστημονική ομάδα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης με τη συμβουλευτική επιστημονική ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι Υπουργοί Υγείας, Εργασίας, και Παιδείας, εκπρόσωποι του ΟΚΥΠΥ, καθώς και ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Φελλάς, Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την ψυχολογική στήριξη των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας για την παρούσα επιδημιολογική εικόνα της χώρας, μετά και την εφαρμογή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας κατέθεσαν τις προτάσεις τους σε σχέση με τη σταδιακή άρση των μέτρων, τον χρονικό ορίζοντα αποκλιμάκωσης των μέτρων, την αποτελεσματική επιτήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς και για το πρόγραμμα εργαστηριακών ελέγχων.

Τις εισηγήσεις της συμβουλευτικής επιστημονικής ομάδας θα επεξεργαστεί η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή, προκειμένου να ολοκληρωθεί η στρατηγική σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η άρση των μέτρων να γίνει σταδιακά και με συγκεκριμένο σχεδιασμό, προκειμένου να διατηρηθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας σε επίπεδα που δεν θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Οι τελικές αποφάσεις για τη στρατηγική αποκλιμάκωσης των μέτρων θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Φιλόδοξο στόχο χαρακτήρισε o Μαυρογιάννης την άτυπη συνάντηση 5+1 που προτίθεται να συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: