Δεν υπάρχει: Oι Oλλανδοί κατάσχουν το ζαμπόν από τα σάντουιτς των Βρετανών λόγω Brexit [photos, videos]

Κατασχεθέντα τρόφιμα στο τελωνείο του Hoek van Holland. EPA/SANDER KONING




Απίστευτο και όμως αληθινό: Ολλανδοί τελωνειακοί υπάλληλοι προχώρησαν στην κατάσχεση των σάντουιτς Βρετανών οδηγών λόγω… Brexit.

To περιστατικό, το οποίο ανέδειξαν πλάνα της ολλανδικής τηλεόρασης και επαναλαμβάνεται καθημερινά από τις αρχές του χρόνου, συνέβη στον τερματικό ακτοπλοϊκό σταθμό Hook of Holland, στην Ολλανδία προς δυσάρεστη έκπληξη των βρετανών φορτηγατζήδων.

Oι τελωνειακοί, φορώντας τα φωσφοριζέ τζάκετ τους εξηγούν στους έκπληκτους Βρετανούς οδηγούς ότι με βάση τους κανόνες της μετά – Brexit συμφωνίας απαγορεύονται οι προσωπικές μεταφορές προϊόντων κρέατος και γαλακτοκομικών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε.

«Δεν επιτρέπεται πλέον να μεταφέρετε συγκεκριμένες τροφές στην Ευρώπη, όπως κρέας, φρούτα, λαχανικά, και ψάρια, τέτοια πράγματα, λέει ο τελωνειακός.

Ο Βρετανός οδηγός, που έχει ήδη τυλίξει στο αλουμινόχαρτο ουκ ολίγα σάντουιτς, αντιπροτείνει να… παραδώσει  το ζαμπόν αλλά να κρατήσει τουλάχιστον το ψωμί».

 

Εις μάτην όμως: «Όχι, όλα πρέπει να κατασχεθούν. Λυπάμαι κύριε, καλώς ήλθατε στο Brexit».

Η σχετική απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά και προβλέπει ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να καταναλώνουν, να χρησιμοποιούν ή να πετάνε τα απαγορευμένα προϊόντα στα σύνορα ή προτού φθάσουν σε αυτά».

«Από την 1η Ιανουαρίου 2021 δεν επιτρέπεται να μεταφέρετε προϊόντα ζωικής προέλευσης όπως αυτά που περιέχουν κρέας ή γαλακτοκομικά (π.χ ζαμπόν,  cheese sandwich) στην ΕΕ», αναφέρει επί λέξει η ντιρεκτίβα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι η απαγόρευση είναι αναγκαία επειδή τέτοια προϊόντα μπορούν να περιέχουν παθογενείς οργανισμούς που προκαλούν ασθένειες ζώα («τρελές, αγελάδες, γρίπη των χοίρων και συνεχίζουν να αποτελούν πραγματική απειλή για την υγεία των ζώων σε ολόκληρη την Ένωση»

EPA/Sander Koning
EPA/Sander Koning

Με πληροφορίες από GUARDIAN

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Γερμανικός Τύπος για αποκλεισμό Τραμπ από twitter: Ισχυρότερες οι πλατφόρμες και από μερικές κυβερνήσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: