Λάρι Κινγκ, 1933-2021: Ο άνθρωπος με τις 50.000 συνεντεύξεις δεν είναι πια εδώ, έφυγε…

Ο παρουσιαστής Λάρι Κίνγκ έφυγε… EPA, Albin Lohr-Jones / POOL




Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο διάσημος δημοσιογράφος Λάρι Κίνγκ.

Ο Κινγκ νοσηλευόταν για τουλάχιστον μία εβδομάδα σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες (Cedars Sinai Medical Center) προσβεβλημένος από την COVID-19, σύμφωνα με ρεπορτάζ έγκυρων αμερικανικών μέσων.

Τα τελευταία χρόνια είχε σημαντικά προβλήματα υγείας. Το 2019 έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ μέσα σε διάστημα πέντε εβδομάδων τον Αύγουστο του 2020 έχασε δύο από τα πέντε παιδιά του και συγκεκριμένα τον γιο του Άντι, 65 ετών, από καρδιακή προσβολή, και την κόρη του Σάια, 51 ετών, από καρκίνο του πνεύμονα.

Στο πιο μακρινό παρελθόν, το 1987 είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, ενώ από το 2017 διαγνώστηκε με καρκίνο στον πνεύμονα

Εκατομμύρια ήσαν οι θεατές του «Larry King Live», στο CNN, το οποίο μεταδιδόταν από το 1985 έως το 2010, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε, έχοντας συμπληρώσει περισσότερες από 6.000 εκπομπές.

Ελαβε εκατοντάδες συνεντεύξεις από παγκόσμιους ηγέτες, πολιτικούς και καλλιτέχνες για το CNN και άλλα ειδησεογραφικά δίκτυα σε μία καριέρα τουλάχιστον έξι δεκαετιών.

Με ανασηκωμένα μανίκια, τιράντες, γυαλιά κουκουβάγιας και σχεδόν σκυμμένος πάνω στο γραφείο του, ο Κινγκ κατάφερε να κάνει το show του ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προϊόντα, με έναν συνδυασμό συνεντεύξεων, πολιτικών συζητήσεων, debates αλλά και τηλεφωνικών κλήσεων από τηλεθεατές.

Ακόμη κι όταν βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, οι επικριτές του τον είχαν κατηγορήσει ότι έκανε ελάχιστη προετοιμασία για τις συνεντεύξεις και για το γεγονός ότι δεν «στρίμωχνε» τους καλεσμένους του με δύσκολες ερωτήσεις. Ο ίδιος το παραδεχόταν και δικαιολογούσε τον εαυτό του λέγοντας πως «προτιμούσε να μαθαίνει μαζί με τους θεατές». Άλλωστε, ο ίδιος δήλωνε πως δεν επιθυμούσε να θεωρείται «δημοσιογράφος».

File Photo: Ο Λάρι Κινγκ. EPA/KEVORK DJANSEZIAN / POOL

To καθήκον μου, όπως το βλέπω, είναι να είμαι ένας αγωγός, είχε δηλώσει ο Κινγκ το 2007, προσθέτοντας: «Ρωτώ τις καλύτερες ερωτήσεις που μπορώ να ρωτήσω. Ακούω τις απαντήσεις. Προσπαθώ να επανέρχομαι. Και έχω την ελπίδα ότι το κοινό βγάζει ένα συμπέρασμα».

Ο Λάρι Κινγκ είχε παντρευτεί συνολικά οκτώ φορές με επτά γυναίκες παίρνοντας το τελευταίο του διαζύγιο το 2019.

Ογιος του, Τσανς, επιβεβαίωσε το θάνατο του Κινγκ, σήμερα το πρωί, ενώ μία ανακοίνωση αναρτήθηκε και στην επιβεβαιωμένη σελίδα του στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ανακοινώνοντας το θάνατό του.

«Με βαθιά λύπη, η Ora Media ανακοινώνει το θάνατο του συνιδρυτού μας, τηλεοπτικού παρουσιαστή και φίλου Λάρι Κινγκ, που πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 87 ετών, στο ιατρικό κέντρο Cedars-Sinai Medical Center, στο Λος Άντζελες» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Για 63 χρόνια και μέσω του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης, αλλά και ψηφιακών μέσων, οι αρκετές χιλιάδες συνεντεύξεων, βραβείων και παγκόσμιας αναγνώρισης του Λάρι, αποτέλεσαν μία απόδειξη του μοναδικού του και διαρκούς ταλέντου του, ως παρουσιαστή» πρόσθετε η ίδια ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από Reuters,  CNN, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Γερμανικός Τύπος: H Ελλάδα διευρύνει την επικράτειά της στη Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: