Απέρριψε το ΣτΕ αιτήσεις πολιτών κατά των μέτρων στις Εκκλησίες τα Χριστούγεννα: Δεν κατατέθηκε προσφυγή για τα Θεοφάνεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα τρεις αιτήσεις πολιτών, κατά κανόνα δικηγόρων, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλούν

οι αποφάσεις της πολιτείας με τις οποίες προβλέπονταν η συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών στη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων και του Νέου έτους, λόγω του COVID-19.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο την Μαίρη Σαρπ για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, οι οποίοι ανάγονται στην αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών των τριών πολιτών.

Να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ δεν κατατέθηκε σήμερα καμιά προσφυγή από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως είχε ανακοινωθεί, κατά των μέτρων για τη μη συμμετοχή πιστών στην αυριανή λειτουργία των Θεοφανείων.

Στο μεταξύ, η πολυαναμενόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο ενδιάμεσο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου να αψηφήσει τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωναϊού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εξέδωσε το πρωθυπουργικό Γραφείο Τύπου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα [ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ].

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Όροι και προϋποθέσεις για τη δοκιμαστική κυκλοφορία αυτοκινήτων προς πώληση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: