Να προσέχουν οι Έλληνες ζωόφιλοι: Απάτη με αγγελίες για κουτάβια στο διαδίκτυο [video]

File Photo: Δύο κουτάβια παίζουν αμέριμνα σε παραλία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Απάτη μέσω αγγελιών σε σελίδες του διαδικτύου, στις οποίες παρουσιάζεται ότι χαρίζονται κουτάβια ράτσας από χώρες του εξωτερικού, διερευνάται από τις δικαστικές αρχές στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Οι επιτήδειοι υπόσχονται να στείλουν τα κουτάβια στους φιλόζωους, όμως αποσπούν χρήματα για μεταφορικά και διάφορα έγγραφα που συνοδεύουν τους σκύλους. Όταν όμως εισπράττουν τα χρήματα, εξαφανίζονται.

“Πρόκειται για ένα κύκλωμα από αφρικανικές χώρες που έχει απλώσει τα δίκτυα του σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μέσω ίντερνετ, μέσω του Facebook αλιεύουν θύματα”, αναφέρει στην ΕΡΤ η δικηγόρος Νίκη Μπαλτά.

Οι επιτήδειοι δημοσιεύουν αγγελίες σε ελληνικές ιστοσελίδες που παραπέμπουν σε ελληνικά κινητά Ελλήνων πολιτών που πολλές φορές δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει και διαφημίζουν ότι δωρίζουν σκυλιά ράτσας.

Υπάρχουν πολλοί τυχοδιώκτες οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τους ανθρώπους, που αγαπούν τα ζώα. Και θα δουν μία εκπληκτική τιμή η οποία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία του ζωου.

ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Με πληροφορίες από ert.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών, μετά το διπλό φονικό στην Αλβανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: