Αντιπαράθεση στην Ολομέλεια για την αγωγή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευση Αλέξη Τσίπρα κατά δύο δημοσιογράφων

File Photo: Αντιπαράθεση στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου, σε σχέση με τα δημοσιεύματα για την εξοχική κατοικία που μισθώνει στο Σούνιο βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Την κάθετη διαφωνία του για την αγωγή του κ. Τσίπρα εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων, με εξοντωτικές αγωγές». Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να υπερασπίζεται την τιμή του. Πρέπει να υπερασπίζεται την υπόληψή του ο καθένας από εμάς ξεχωριστά. Όμως, με τέτοιες εξοντωτικές αγωγές μπορεί κάποιος αβίαστα να βγάλει το συμπέρασμα ότι οδηγούν σε εκφοβισμό και στην απουσία οποιασδήποτε κριτικής. Σε αυτό είμαστε αντίθετοι. Κριτική πρέπει να γίνεται. Πρέπει να αξιολογούμαστε όλοι. Το Κοινοβούλιο και εμείς οι πολιτικοί είμαστε εδώ για να μας κρίνει και η δημοσιογραφία και ο κόσμος και «ουαί και αλίμονο» αν με τέτοιες συμπεριφορές, όπως αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούμαστε σε ένα νέο περιβάλλον στο οποίο απαγορεύεται η κριτική προς το πολιτικό σύστημα».

«Η θέση σας υποδεικνύει ότι υπερασπίζεστε την συκοφαντία, τα fake news και τον κιτρινισμό. Δεν παραιτήθηκαν επί δική μας κυβέρνησης διευθυντές και αρχισυντάκτες για πιέσεις από το Μέγαρο Μάξιμου» του αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός και του υπογράμμισε πως «τα λεφτά που θα εκδικάσει η αγωγή – και να είστε σίγουροι ότι θα εκδικαστεί – θα πάνε στο ταμείο των δημοσιογράφων για τις συντάξεις τους».

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Έχετε πλέον παρελθόν. Ξεχάσατε τις μεθοδεύσεις που κάνετε για να ελέγξετε τον Τύπο και τα κανάλια; Η σθεναρή αντίδραση της ΝΔ ήταν αυτή που οδήγησε στο να λειτουργούν ελευθέρα αυτή την στιγμή ο Τύπος και τα κανάλια» του ανταπάντησε ο Γ. Βρούτσης.

Κατά της αγωγής του κ. Τσίπρα εναντίον δημοσιογράφων, τάχθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκερόγλου, χαρακτηρίζοντας «λάθος και απαράδεκτες τις πρακτικές μηνύσεων».

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να κάνει ένα επικοινωνιακό βομβαρδισμό με συκοφαντίες και ψέματα για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. «Αν η Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι είναι ψέματα και συκοφαντίες, η ΝΔ που βγάζει σήμερα δεκάδες ανακοινώσεις, θα ζητήσει συγνώμη;» συμπλήρωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης κάνοντας λόγο για δημοσιογράφους «που εκτελούν συμβόλαια», ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας έκανε την αγωγή «για λόγους αυτοπροστασίας από την συκοφαντική δυσφήμιση».

Τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, λέγοντας πως «μιλάνε αυτοί που λέγανε ότι θα βάλουν τους δημοσιογράφους 3 μέτρα κάτω από τη γη, αυτοί που σκαρφίστηκαν το νόμο για τα κανάλια. Τώρα ο κ. Τσίπρας ζητά 1 εκατ. ευρώ από δύο δημοσιογράφους. Τόσα του λείπουν για να βγάλει ενδεχομένως το ποσό της βίλας. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Καλογρίτσας Μαντζουράνης ένας Τσίπρας δρόμος».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: