Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ ενόψει αυριανού συλλαλητηρίου για Ανώτατη Εκπαίδευση

File photo: Στιγμιότυπο από παλαιότερεη διαδήλωση για την κυβερνητική πολιτική στα ΑΕΙ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Οξεία αντιπαράθεση προοιωνίζονται οι ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της αυριανής διαδήλωσης κατά του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τους περιορισμούς στο συναθροίζεσθαι που επέβαλε η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι “εργαλειοποιεί” την πανδημία προκειμένου να καταστείλει τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Ακολούθησε ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία αποδίδεται “υποκρισία” στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς με την πρακτική της “βλέπει παντού εστίες υπερμετάδοσης εκτός από τις συγκεντρώσεις στις οποίες συμμετέχει ή τις διοργανώνει”.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η κυβέρνηση “προσπαθεί να πείσει πως ο κορωναϊός κολλάει με 100 άτομα σε πολιτική διαμαρτυρία στα Προπύλαια αλλά δεν κολλάει με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, λεωφορεία, εργοστάσια ή σε ουρές στην Ερμού”, ενώ τονίζει ότι “μπροστά στο φόβο της για το αυριανό συλλαλητήριο προχώρησε για άλλη μια φορά στην απαγόρευση των συναθροίσεων”

Οσον αφορά τον λόγο του αυριανού συλλαλητηρίου ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι “το νομοσχέδιο Κεραμέως έχει ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια”, καθώς “υποβαθμίζει τα ΑΕΙ, εντείνει την υποστελέχωσή τους, μειώνει τον αριθμό των εισακτέων, δρομολογεί κλείσιμο τμημάτων και προβλέπει μόνο την πρόσληψη ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των πανεπιστημίων”.

Από την πλευρά της η ΝΔ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Ο κορωναϊός κολλάει παντού, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Δεν κάνει διακρίσεις, ούτε στις εμπορικές δραστηριότητες, ούτε στις θρησκευτικές τελετές, ούτε στις πορείες που μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει εστίες υπερμετάδοσης παντού, εκτός από τις συγκεντρώσεις που συμμετέχει ή διοργανώνει” και καταλήγει:

” Είναι εντελώς υποκριτικό όμως από τη μια να καταγγέλλεις σε κάθε έξαρση την κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή αγνοείς προκλητικά τα υγειονομικά μέτρα που η ίδια η επιστημονική κοινότητα προτείνει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE

Νίκος Δένδιας στο euronews: Σημαντικό, αλλά όχι το μεγάλο βήμα οι διερευνητικές

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: