Ανησυχητική …λαοθάλασσα και πάλι στις αγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης [photos]

Καταναλωτές επισκέπτονται την οδό Ερμού στο εμπορικό κέντρο των Αθηνών, κατά την διάρκεια της πρώτης Κυριακής επαναλειτουργίας καταστημάτων λιανικής, Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Χριστουγεννιάτικη περίοδο -και μάλιστα προ κορωναϊού- θύμιζε και πάλι η Ερμού αλλά και η αγορά της Θεσσαλονίκης.

Οι εκπτώσεις σε συνδυασμό με το – έστω υπό όρους- άνοιγμα του λιανεμπορίου- και τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν όλο το πρωί στην Αθήνα, συνέτειναν στη δημιουργία και πάλι συνθηκών που ευνοούν τον συνωστισμό.

Το φαινόμενο, που παρατηρήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μετά και το Σάββατο σχολίασε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Θα είναι καταστροφικό για όλους ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό lockdown» δήλωσε (μιλώντας στον Σκάι) αναφερόμενος στις ουρές και τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στους κεντρικούς  εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αθήνα, Οδός Ερμού/ΑΠΕ – ΜΠΕ

«Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει» τόνισε κ. Σταμπουλίδης.

Δημοτικοί αστυνομικοί επιβλέπουν την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πολιτών που επισκέπτονται την οδό Ερμού στο εμπορικό κέντρο των Αθηνών, κατά την διάρκεια της πρώτης Κυριακής επαναλειτουργίας καταστημάτων λιανικής, Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ανέφερε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έκτος από σήμερα και την ερχόμενη Κυριακή ενώ σημείωσε ότι υπάρχει δυναμική στην αγορά και ότι η αύξηση πωλήσεων, κυρίως σε υποδήματα και ρούχα ξεπερνάει το 30%.

Παρά τη συννεφιά αλλά και τις μετεωρολογικές προγνώσεις, οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν τη βόλτα. Φωτό: Hellas Journal

Οι επιχειρήσεις άνοιξαν αλλά μπορούν να κάνουν και χρήση των μέτρων στήριξης, και της επιστρεπτέας και των αναστολών, διευκρίνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ μπορούν να είναι ανοιχτά σήμερα μέχρι τις 8 το βράδυ.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Ανοικτά σήμερα σούπερ μάρκετ και καταστήματα: Με ποιο SMS βγαίνουμε στην αγορά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: