Ανησυχία για τη μετάλλαξη του ιού: Εκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή Τσιόδρα στο Υπ. Υγείας

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Για το ζήτημα των μεταλλάξεων του κορονοϊού, συγκαλεί σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, στις 13:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στη σύσκεψη που θα έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Δημ. Θάνος της Ακαδημίας Αθηνών ανέφερε: «Υπάρχει πανευρωπαϊκή ανησυχία καθώς έχει εμφανιστεί και διασπείρεται με μεγάλη ταχύτητα το στέλεχος του ιού που είναι γνωστό ως βρετανική μετάλλαξη».

«Η μετάλλαξη είναι εδώ», ανέφερε σχετικά ερωτηθείς ο κ. Θάνος ο οποίος διευκρίνισε ότι στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 26 δείγματα της βρετανικής μετάλλαξης, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν στα αεροδρόμια ενώ δύο προέρχονται από την κοινότητα».

Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων ο κ. Θάνος ανέφερε ότι με βάση τις σημερινές ενδείξεις «η μετάλλαξη του ιού δεν είναι ανθεκτική στο εμβόλιο, πράγμα που σημαίνει ότι οι εμβολιασμένοι θα είναι ικανοί να το αποκρούσουν».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι σε περίπτωση που χρειαστεί προσαρμογή των εμβολίων αυτό πλέον είναι εύκολο με την νέα τεχνολογία των εμβολίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, ραδιόφωνο Σκάι
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Προβληματίζουν τα 480 ημερήσια κρούσματα και η μέση ηλικία των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: