Ανοίγουν Δημοτικά, Γ΄ Λυκείου και λιανεμπόριο στην Κύπρο: Περιορισμοί σε συναθροίσεις

File photo:Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι ανοίγει το λιανικό εμπόριο, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, εκκλησίες, αρχαιολογικοί χώροι αλλά με περιορισμούς και πρωτόκολλα που περιλαμβάνουν τις διαγνωστικές εξετάσεις. ΚΥΠΕ
Ανοίγουν δημοτικά και Γ` Λυκείου δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων και τεχνικών σχολών και λιανικό εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων και παραμένουν περιορισμοί στις συναθροίσεις.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σε διάσκεψη Τύπου από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού που έλαβε αποφάσεις για σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων κατά COVID.

  • Τα νέα μέτρα έχουν ισχύ από 1-15 Φεβρουαρίου. Διευκρινίζεται ότι τα σχολεία ανοίγουν στις 8/2.

O κ. Ιωάννου, στη διάσκεψη μαζί με τον επικεφαλής της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής Κωνσταντίνο Τσιούτη, είπε ότι η επιδημιολογική εικόνα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και ειδικότερα ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ. Είπε ότι αποφεύγονται οι κινήσεις ρίσκου και στόχος είναι να επανέλθουμε το γρηγορότερο, αλλά με ασφαλείς συνθήκες, σε μια κανονικότητα. Τόνισε πως κύριο όπλο είναι οι αυξανόμενοι έλεγχοι με rapid test όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ανοίγουν.

Ο Υπουργός είπε ότι ανοίγει το λιανικό εμπόριο, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, εκκλησίες, αρχαιολογικοί χώροι αλλά με περιορισμούς και πρωτόκολλα που περιλαμβάνουν τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Ανέφερε επίσης ότι μέχρι αρχές Μαρτίου στόχος είναι να εμβολιαστούν οι άνω των 80 και οι επαγγελματίες υγείας και ως τέλος Μαρτίου να έχουν καλυφθεί 100,000 πολίτες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σημαντική επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα στην Κύπρο τον Ιανουάριο λόγω νέων περιοριστικών μέτρων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: