Αν η Τουρκία θέλει διάλογο να το δείξει έμπρακτα και με συνέπεια, λέει ο Βαρβιτσιώτης

File Photo: Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




«Αν η Τουρκία επιθυμεί το διάλογο με την Ελλάδα, όπως λέει, οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για αποκλιμάκωση.

Και αυτό πρέπει να το δείξει έμπρακτα και με συνέπεια» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9.84.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι οι προχθεσινές εικόνες εισβολής στο Καπιτώλιο προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ.

«Ο κ. Μπάιντεν έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του, να προχωρήσει σε μια εθνική συμφιλίωση της χώρας του που είναι βαθιά διχασμένη αυτήν τη στιγμή», προσέθεσε.

Σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι «η ΕΕ παρ’ όλο που δεν ήταν στις αποκλειστικές αρμοδιότητες της, ανέλαβε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, το ρόλο του προμηθευτή των εμβολίων για όλες τις χώρες–μέλη της, αποφεύγοντας τη δημιουργία ανταγωνισμού μεταξύ τους».

Τέλος, σημειώνεται ότι, ερωτηθείς για τις σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit και την υπογραφή της ιστορικής εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ, ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «χριστουγεννιάτικο δώρο», αναφέροντας ότι «η χώρα μας έχει προετοιμαστεί πολλαπλά και συνολικά για το Βrexit, ενώ είμαστε σε στενή συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο για να διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο τις μεταξύ μας σχέσεις και συναλλαγές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Τσαβούσογλου στον κόσμο του μιλά για έναρξη διαλόγου με Δένδια: Δεν λέει όμως τι εγγυήσεις δίνει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: