Αν πρέπει να γίνουν περισσότερα (εννοεί κυρώσεις) για την Τουρκία, θα δούμε, δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

FILE PHOTO: Ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Τόνι Μπλίνκεν στη Γερουσία. EPA, Alex Edelman / POOL




Ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ είναι «απαράδεκτες» όσον αφορά την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Ο κ. Μπλίνκεν δήλωσε ότι θα «δουν (εννοεί η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν) αν πρέπει να γίνουν περισσότερα» (εννοεί τις κυρώσεις).

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών απαντώντας στον γερουσιαστή Lindsey Graham σχετικά με την αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών S-400, ανέφερε ότι:

«Είναι απαράδεκτο, ο λεγόμενος στρατηγικός εταίρος μας να είναι πραγματικά σύμφωνος με έναν από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς μας ανταγωνιστές, τη Ρωσία», τόνισε ο κ. Μπλίνκεν.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ REUTERS:
Ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν χαρακτήρισε «απαράδεκτα» όσα έχει πράξει η Τουρκία αναφορικά με την απόκτηση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα τιμωρητικά μέτρα εις βάρος της Άγκυρας.

Στην ακρόασή του σε Επιτροπή της Γερουσίας για την έγκριση του διορισμού του, ο Μπλίνκεν είπε πως η επερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση θα εξετάσει την επίδραση των υπαρχουσών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί ενάντια στην Τουρκία και έπειτα θα καθορίσει κατά πόσον χρειάζεται να παρθούν περαιτέρω τιμωρητικά μέτρα εις βάρος της Άγκυρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΔΩ

Ακόμη ένα θλιβερό φράγμα ξεπέρασαν οι ΗΠΑ: Τουλάχιστον 400.000 οι θάνατοι από τον κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: