Αλλοίμονο αν απαιτήσουν υποχωρήσεις, στο εθνικό θέμα, επιδεικνύοντας στοιχεία για διαπλοκή και διαφθορά…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ – Όπου και εάν πας η διαφθορά σε ακολουθεί….




Του ΠΕΤΡΟΥ Θ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Η διαπλοκή και η διαφθορά έχουν καταντήσει σήμα κατατεθέν για την εκτελεστική εξουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κ.Δ.). Η νομοθετική εξουσία έχει επίσης φανταχτερούς εκπροσώπους στη διαφθορά. Πολλά ακούγονται επίσης και για μονάδες της δικαστικής εξουσίας και τα διαπλεκόμενα συμφέροντά τους.

Η διαφθορά και οι εκπρόσωποί της σε κάθε χώρα βάζουν πρώτα χέρι στις οικονομικές συναλλαγές. Από δω αντλούν παρανόμως μίζες ή καρπούνται τεράστια ποσά, χωρίς παραβίαση της νομοθεσίας, αλλά με εκμετάλλευση διαφόρων παραθύρων, που τυχαία ή σκόπιμα αφήνονται ανοικτά για τα λαμόγια της διαφθοράς.

Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι. Ο λαός εξευτελίζεται και καταντά ένθερμος υποστηρικτής τους. Και τον καταντούν ανεύθυνο χειροκροτητή των κομμάτων, από τα οποία αναμένει μια θέση, μια διευκόλυνση, ένα διορισμό, κάτι τέλος πάντων με το οποίο τα κόμματα τον καθιστούν άθυρμά τους και τον εκμεταλλεύονται. Εκμεταλλεύονται την ευπιστία του. Οι τίμιες φωνές χάνονται μέσα στα γρανάζια των διεφθαρμένων ηγεσιών.

Οι διεφθαρμένοι αποκτούν δύναμη εξουσίας, που στηρίζεται στον πλούτο που απομυζούν από τα δημόσια ταμεία ή εισοδήματα του κράτους. Αλλά την ίδια στιγμή χαρακτηρίζονται από μια καταστροφική αδυναμία. Είναι ευάλωτοι σε εκβιασμούς. Εκείνοι που τους εισάγουν στον μαγικό κόσμο της διαφθοράς, τούς έχουν στο χέρι.

  • Ελέγχουν τη συνείδηση και τις ενέργειές τους. Και αυτοί παραδίδονται, ξεπουλώντας αρχές, εντιμότητα, ήθος και συμπεριφορά, για να διατηρήσουν τον πλούτο της διαφθοράς ή να αποκρύψουν τις παράνομες πράξεις τους και να αποφύγουν τον διασυρμό και την καταδίκη στο δικαστήριο.

Συνήθως τα μεγάλα λαμόγια της διαπλοκής κατέχουν θέσεις εξουσίας. Είναι καθοδηγητές της κοινής γνώμης και διαμορφώνουν απόψεις για κοινωνικά και προπάντων για εθνικά θέματα. Και έχουν ακόλουθους. Γίνονται έτσι πολύ επικίνδυνοι.

Τα μεγάλα κέντρα του εξωτερικού, οι πρεσβείες που απεργάζονται λύσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων, αυτούς χρησιμοποιούν, αυτούς προσκολλούν στο άρμα της μεθόδευσης απαράδεκτων λύσεων, αυτούς προσπαθούν να έχουν στο χέρι.

Ξέρουν τη διαφθορά και έχουν στοιχεία για τη διαπλοκή τους. Και με αυτά τα στοιχεία εκβιάζουν και στρατεύουν υποστηρικτές των συμφερόντων τους, υποστηρικτές λύσεων που είναι καταστροφικές για την πατρίδα, αλλά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των καθοδηγητών και του διεθνούς συστήματος συμφερόντων.

Πολλά όργανα της διεθνούς κοινότητας γίνονται όργανα αυτών των συμφερόντων. Είτε γιατί υπάρχουν στοιχεία για την ενοχή τους, είτε γιατί εξαγοράζονται για εξυπηρέτηση των συμφερόντων του διεθνούς συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς εναντίον των συμφερόντων των μικρών και ανυπεράσπιστων κρατών.

Η Κ.Δ. γνώρισε αρκετές φορές αυτή την συμπεριφορά οργάνων του διεθνούς παράγοντα. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο της προσπάθειας επιβολής της λύσεως του σχεδίου Ανάν είδαμε ανώτερα όργανα του διεθνούς οργανισμού, αλλά και της Ε.Ε. να εργάζονται πυρετωδώς για εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων. Και πολλές φορές διεθνείς μεσολαβητές δεν μπορούν να κρύψουν την εξάρτησή τους από τα μεγάλα συμφέροντα και καθίστανται υπηρέτες ενάντια στο δίκαιο της Κ.Δ.

Τώρα με τις προσπάθειες για σύγκλιση της πενταμερούς διάσκεψης, η Κ.Δ. αντιμετωπίζει θανάσιμους κινδύνους. Η Κ.Δ. θα είναι απούσα και άσπονδοι φίλοι της θα προσπαθήσουν να προωθήσουν τα συμφέροντα τους, που ταυτίζονται με τις τουρκικές επιδιώξεις.

  • Αλλοίμονο μας αν έχουν στα χέρια τους στοιχεία διαπλοκής και διαφθοράς, τα οποία να ενοχοποιούν άτομα που θα πρέπει να αντισταθούν σε πιέσεις για επιβολή απαράδεκτης λύσης.

Είδαμε πώς ένα βίντεο του Al Jazeera εξαφάνισε από την πολιτική σκηνή τον Πρόεδρο της Βουλής και ένα Βουλευτή. Αλλοίμονο αν απαιτήσουν υποχωρήσεις, στο εθνικό θέμα, επιδεικνύοντας στοιχεία για διαπλοκή και διαφθορά.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Η ελληνική πλευρά σε δυο μονοπάτια, ξυπόλητη στα αγκάθια: Η Άγκυρα κερδίζει χρόνο να ξεπλύνει τις παρανομίες της…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: