Αυστρία: Παράταση του τρίτου lockdown έως τις 7 Φεβρουαρίου υπό τον φόβο των μεταλλάξεων του κορωναϊού

File photo: Ποδηλάτης στο κέντρο της Βιέννης. EPA/CHRISTIAN BRUNA
Την παράταση του τρίτου lockdown στην Αυστρία μέχρι την 7η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα στη Βιέννη ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η απόφαση ελήφθη από την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων, μετά τους υψηλούς αριθμούς νέων μολύνσεων στη χώρα, αλλά και τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία έχει ήδη εντοπιστεί στην Αυστρία.

Λόγω του υψηλότερου κινδύνου μετάδοσης μέσω των νέων παραλλαγών του στελέχους του ιού, εντείνονται τα προστατευτικά μέτρα, με την απόσταση ασφάλειας να αυξάνεται από το ένα στα δύο μέτρα και τις προστατευτικές μάσκες FFP2 να γίνονται υποχρεωτικές στο εμπόριο και στα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, ενώ καθιερώνεται γενικά η εργασία από το σπίτι.

“Τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων των τελευταίων ημερών, μας κάνουν κάθε άλλο παρά ευτυχείς”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος, σημειώνοντας ότι η Αυστρία βρίσκεται στο ανώτερο τρίτο των κρουσμάτων στην Ευρώπη, ενώ έχουν φθάσει και στη χώρα οι νέες μεταλλάξεις του ιού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάλογα με την έγκριση των διαφόρων εμβολίων, μέχρι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνθρωποι άνω των 65 ετών, μέχρι τότε πρέπει να αποφευχθεί να υπάρξει στην Αυστρία, εξαιτίας των νέων μεταλλάξεων, μία κατάσταση όπως στη Βρετανία ή την Ιρλανδία.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δ. Δημητρακούδης / Βιέννη, Αυστρία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

H Αυστρία απέλασε πράκτορα της Άγκυρας: Τον κατηγορούν ότι σχεδίαζε πολιτικές δολοφονίες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal