«Αδούλωτη Κερύνεια» σε Αναστασιάδη: Συνταγματική εκτροπή η συμμετοχή σε Πενταμερή

File photo: Άποψη της κατεχόμενης Κερύνειας. Φωτογραφια ΚΥΠΕ.




Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, παραθέτει 6+1 λόγους για τους οποίους, όπως λέει, δεν πρέπει να παραστεί σε πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, στην οποία δεν προσκαλείται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η διάσκεψη αυτή, σημειώνεται, αποτελεί μέρος της διαδικασίας διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρετανικής έμπνευσης και σχεδίασης.

«Όπως έχει ήδη απευθυνθεί η πρόσκληση πρόκειται για Διάσκεψη Κρατών, ουσιαστικά Τριμερή, μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας με συμμετέχοντες το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ως Συντονιστή, εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Παρατηρητή και τους Εκπροσώπους των δύο Κοινοτήτων της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και Τατάρ, ως ενδιαφερόμενα μέρη στη διένεξη που θα συζητηθεί» προστίθεται.

«Τυχόν συμμετοχή σας υπό αυτές τις συνθήκες», αναφέρει η Αδούλωτη Κερύνεια προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, «συνιστά συνταγματική εκτροπή και πλήττει το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ το Σύνταγμα της Δημοκρατίας δεν προβλέπει και δεν επιτρέπει τέτοιες μεταλλάξεις σκοπιμότητας».
 
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η ομάδα πρωτοβουλίας «Μόνο Αμμόχωστος» θα συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: