68 γιατροί και 106 εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Καρδίτσας προς Κικίλια: Να μη φύγει ο διοικητής

File Photo: Health Minister Vassilis Kikilias. ANA-MPA, ALEXANDROS BELTES




Επτά επιστολές από διευθυντές κλινικών, γιατρούς και εργαζόμενους του νοσοκομείου Καρδίτσας με αποδέκτη τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ζητούν να μη γίνει δεκτή η παραίτηση του διοικητή του Δημήτρη Κεχαγιά.

Κύμα απόλυτης στήριξης στον διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας Δημήτρη Κεχαγιά, ο οποίος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του υπουργού Υγείας μετά την αποκάλυψη του επίμαχου εγγράφου συναίνεσης για τους εμβολιασμούς, έχει ξεσπάσει μεταξύ των διευθυντών, προϊσταμένων, γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων άλλων ειδικοτήτων του νοσοκομείου.

  • Με επτά επιστολές τους προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, του ζητούν να μην κάνει δεκτή την παραίτηση, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν είχε καμία εμπλοκή και γνώση σε ό,τι αφορά τη σύνταξη και διακίνηση του εγγράφου, που προειδοποιούσε ακόμα και για πιθανά θανατηφόρες παρενέργειες από τον εμβολιασμό, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων και οδηγώντας τον υπουργό να ζητήσει την παραίτησή του.

Τις επιστολές υπογράφουν σχεδόν όλοι οι διευθυντές κλινικών και τμημάτων, μέλη του Δ.Σ., 68 γιατροί, 15 προϊστάμενοι Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και 106 εργαζόμενοι. Αναφέρονται στη σημαντική συνεισφορά του διοικητή στην αναβάθμιση και την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και υποστηρίζουν πως η πιθανή απομάκρυνσή του εν μέσω του σφοδρού δεύτερου κύματος θα προκαλέσει αποδιοργάνωση στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενόψει και του τρίτου κύματος.

Ξεχωρίζουν η επιστολή του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Θωμά Καφφέ, ο οποίος αναφέρει πως σε περίπτωση που γίνει δεκτή η παραίτηση του διοικητή, θα παραιτηθεί και ο ίδιος από τη θέση του, καθώς και αυτές των διευθυντριών της ΜΕΘ και του ΤΕΠ του νοσοκομείου. Η δεύτερη αναφέρει χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν πολλοί άλλοι Διοικητές που θα έπρεπε να μετακινηθούν από τις θέσεις τους… σίγουρα όμως όχι ο Διοικητής του Γ.Ν. Καρδίτσας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Αλήθεια» της Καρδίτσας, που επικαλείται πληροφορίες από το εσωτερικό του νοσοκομείου, οι συντάκτες του επίμαχου εγγράφου είναι γνωστοί, είναι υπάλληλοι, έχουν παραδεχτεί ότι οι ίδιοι συνέταξαν το έγγραφο και μάλλον το έκαναν από υπερβάλλοντα ζήλο.

Οι επιστολές

Ενδεικτικά, ορισμένες από τις αναφορές στις επιστολές προς τον υπουργό Υγείας:

Τα Μέλη του Δ.Σ. του νοσοκομείου, Γ. Κουκουζέλης, Β. Αλεξόπουλος, Α. Σακκάς, Β. Κουρκούνη, Ε. Καραγγιάνη:

«Η ατυχής συγκυρία της κυκλοφορίας ενός λανθασμένου εγγράφου, χωρίς εξάλλου να έχει γνώση ο ίδιος, το οποίο άλλωστε δεν επηρέασε ούτε την προσέλευση, ούτε και τον αριθμό των εμβολιασθέντων Υγειονομικών και απεσύρθη αμέσως, θεωρούμε ότι είναι άδικο να προκαλέσει τέτοια απόφαση από μέρους σας».

Ο διευθυντής της Ιατρικής Υπρεσίας Θωμάς Καφφές σημειώνει πως η οργάνωση του εμβολιασμού ήταν απολύτως επιτυχής (200 άτομα προγραμματισμένα για τις 2 ημέρες εμβολιάστηκαν όλοι και επιπλέον επειδή είχε φροντίσει να υπάρχει επάρκεια εμβολίων εμβολιάστηκαν κι άλλοι 40 έως σήμερα). Κάνει λόγο για «κατάφωρη αδικία» και καταλήγει πως «εφόσον γίνει δεκτή η παραίτηση του Διοικητή, θεωρήστε δεδομένη την παραίτησή μου από Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας καθώς το συγκεκριμένο θέμα είναι καθαρά ιατρικής φύσεως».

Η διευθύντρια ΜΕΘ Άννα Θεοδότου υποστηρίζει πως «εν μέσω της πανδημίας της Covid-19, η απομάκρυνση και αντικατάσταση του κου Κεχαγιά θα προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στις υπό εξέλιξη διαδικασίες που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της ΜΕΘ και του Νοσοκομείου μας γενικότερα, ενόψει και της έλευσης του αναμενόμενου τρίτου κύματος της πανδημίας».

Η διευθύντρια ΜΕΘ Αικατερίνη Μπελιά απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στον κ. Κικίλια: «Αυτό που έχουμε ανάγκη, κ. Υπουργέ, δεν είναι να μας παραιτήσετε τον κ. Διοικητή μας. Ανάγκη έχουμε να ενισχύσετε το Γ. Ν. Καρδίτσας με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και να μας βοηθήσετε να αναβαθμίσουμε την κτηριακή υποδομή του Νοσοκομείου».

Στην επιστολή 68 γιατρών του νοσοκομείου αναφέρεται πως η συνεργασία με τον διοικητή είναι καθ’ όλα άριστη και ζητούν από τον υπουργό την ανάκληση της απόφασής του, «με γνώμονα τη μέχρι σήμερα χρηστή διοίκηση του Νοσοκομείου μας, τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία του για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας της υγείας των πολιτών του Νομού».

Δεκαπέντε προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και των Τμημάτων του νοσοκομείου αναφέρονται εκτός από την πανδημία και στην τεράστια φυσική καταστροφή από την οποία χτυπήθηκε πρόσφατα η Καρδίτσα, ενώ υποστηρίζουν πως η απομάκρυνση του διοικητή θα προκαλέσει αποδιοργάνωση.

Τέλος, 106 εργαζόμενοι του νοσοκομείου υπογράφουν επιστολή στην οποία αναφέρουν πως ο διοικητής ήταν παρών στις δύσκολες στιγμές και αποφάσεις, η εμπειρία του ήταν καθοριστική στην επίλυση προβλημάτων και η συνεργασία με τους εργαζομένους στη Διοικητική και Τεχνική Υπηρεσία εξαιρετική.

Με πληροφορίες από euro2day.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Αγωγή 1.000.000 ευρώ από τον διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: