337 νέα κρούσματα και 6 νεκροί το Σάββατο στην Κύπρο: 53 σε σοβαρή κατάσταση

Ένα θάνατο και 122 νέα κρούσματα Covid-19 ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. ΚΥΠΕ
Έξι άτομα έχουν αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ενώ εντοπίστηκαν 337 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το Σάββατο. Παράλληλα, 209 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 11.521 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Εντοπίστηκαν 337 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 27,011. Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 2,93%.

Τα έξι άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε γυναίκα, ηλικίας 66 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, γυναίκα, ηλικίας 83 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και γυναίκα ηλικίας 89 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Απεβίωσαν επίσης άντρας ηλικίας 88 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά από μεταφορά του από τον οίκο ευγηρίας Αρήτη, άντρας ηλικίας 72 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και άντρας ηλικίας 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 147, εκ των οποίων 98 άντρες (67%), και 49 γυναίκες (33%). Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 80 έτη.

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 209 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 53 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ. Από τους 53 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 31 είναι διασωληνωμένοι, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 18 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά, στο ΓΝ Αμμοχώστου νοσηλεύονται 70 ασθενείς, εκ των οποίων οι 4 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, στο ΓΝ Λευκωσίας 80 ασθενείς, εκ των οποίων οι 35 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (4 εκτός αναπνευστήρα) και 8 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, στο ΓΝ Λεμεσού 57 ασθενείς, εκ των οποίων οι 6 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και στο Μακάρειο 2 ασθενείς.

Από τις 11.521 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 3.554 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 7.967 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), και εντοπίστηκαν 337 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

106 κρούσματα από 607 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
3 κρούσματα από 585 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
43 κρούσματα από 1,674 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
26 κρούσματα από 364 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
1 κρούσμα από 202 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
158 κρούσματα από 7,967 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
122 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο επανελέγχου που διενεργείται την 7η ημέρα από την άφιξη ατόμων που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και βρίσκονται σε υποχρεωτικό περιορισμό σε ξενοδοχεία της Δημοκρατίας.

Από τις εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ο αριθμός θετικών που εντοπίστηκε στην Επαρχία Λεμεσού είναι 69 (ποσοστό θετικότητας 3,88%), στην Επαρχία Λάρνακας 21 (ποσοστό θετικότητας 1,74%), στην Επαρχία Λευκωσίας 44 (ποσοστό θετικότητας 1,21%), στην Επαρχία Πάφου 14 (ποσοστό θετικότητας 1,79%), στην Επαρχία Αμμοχώστου 9 (ποσοστό θετικότητας 2,32%), ενώ σε Οίκους Ευγηρίας/Στέγες εντοπίστηκε 1 θετικό στη Λάρνακα.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Γκουτέρες ζητά αποφυγή επιθετικής ρητορικής και ΜΟΕ, στην έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: