΄Οταν η τεχνητή νοημοσύνη έχει κέφια: Ρομπότ με “απόκοσμη” χορευτική δεινότητα (video)

Τα ρομπότ της Boston Dynamics απογειώνουν τον χορό…photo bia Tou Tube.




Οι επιστήμονες που εργάζονται στα ρομποτικά προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης της Boston Dynamics θέλησαν να ευχηθούν για το νέο έτος με το δικό τους τρόπο. Δίνοντας ζωή σε ρομπότ. Και φυσικά, εντυπωσίασαν, ανεβάζοντας το σχετικό βίντεο στο You Tube.

Πέρα από τις ευχές των επιστημόνων και τεχνικών το βίντεο καταφέρνει να μεταδώσει μια απίστευτη αισιοδοξία στους θεατές, Ωστόσο, το βασικότερο όλων είναι ότι υποχρεώνει σε υπόκλιση ενώπιον των επιστημονικών επιτευγμάτων της ρομποτικής.

Αυτό ακριβώς έπραξε ένας ακόμη πρωτοπόρος που έμεινε άναυδος: το αφεντικό της Tesla, Ελον Μάσκ, αναρτώντας στον λογαριασμό του το βίντεο, εκδηλώνει τον θαυμασμό του με την προειδοποίηση…”δεν πρόκειται για γραφικά”!

Τέσσερα από τα ρομπότ της Boston Dynamics, εταιρείας του ΜΙΤ ( (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης) εκτελούν πλήρως χορογραφημένες χορευτικές κινήσεις στους ρυθμούς της μεγάλης επιτυχίας του συγκροτήματος The Contours, “Do you love me”.

Η εταιρεία  πωλεί τα ρομπότ της σε εργοτάξια, αστυνομία, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, εργαστήρια και εργοστάσια για να εκτελούν εργασίες με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα από ό, τι οι άνθρωποι. Τί καλύτερο για να δείξει πόσο πολύ έχει εξελιχθεί η έρευνα και η εφαρμογή της απ’ το να βάλει τα ρομπότ σε δράση.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πρωτοφανή ακαδημαϊκό συναγερμό προκάλεσε η πανδημία: Δημοσιεύσεις από 320.000 επιστήμονες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: