Τσούξιμο στα μάτια, σπασμοί, κρίσεις επιληψίας: Ασθένεια – μυστήριο στέλνει εκατοντάδες Ινδούς στο νοσοκομείο

File Photo: Ινδοί φοράνε μάσκα προστασίας έναντι του κορωναϊού στη Βομβάη. EPA, DIVYAKANT SOLANKI




Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 227 έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο από μία απροσδιόριστης πηγής ασθένεια που πλήττει την επαρχία Αντρά Πραντές στη νότια Ινδία.

Οι ασθενείς υποφέρουν από πλειάδα συμπτωμάτων που κυμαίνονται από τη ναυτία έως τους σπασμούς ενώ κάποιοι σωριάζονται αναίσθητοι, λένε οι γιατροί.

Οι αξιωματούχοι προσπαθούν να εντοπίσουν την αιτία της ασθένειας, η οποία σάρωσε την πόλη Ελούρου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η συγκεκριμένη επαρχία είναι μία από τις πλέον πληττόμενες επαρχίες της Ινδίας  από τον κορωναϊό με 800.000 κρούσματα.

Όμως η Covid-19 δεν φαίνεται να είναι η αιτία για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ο υπουργός υγείας του κρατιδίου, Alla Kali Krishna Srinivas, δήλωσε μάλιστα ότι όλοι οι ασθενείς βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωναϊό.

«Όσοι αρρώστησαν και ιδιαίτερα τα παιδιά, άρχισαν να παραπονούνται ότι τα μάτια τους τσούζουν και ξαφνικά άρχισαν να κάνουν εμετό. Μερικοί από αυτούς χλώμιαζαν και εμφάνισαν κρίσεις επιληψίας», δηλώνει ένας επικεφαλής του κρατικού νοσοκομείου στο Ελούρου, προς την ινδική εφημερίδα.

Οι αρχές έχουν επίσης αποκλείσει την περίπτωση μόλυνσης από το νερό ή τον αέρα.

«Αποκλείσαμε την μόλυνση από νερό και αέρα ως αιτία», δηλώνει σύμφωνα με το BBC o υπουργός Υγείας του κρατιδίου «Είναι μία κάπως περίεργη ασθένεια και μόνο οι εργαστηριακές αναλύσεις θα δείξουν από τι προέρχεται».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Με πληροφορίες από ΒBC

Ο Τζόνσον μιμείται τη Θάτσερ: Έτοιμος να αποσυρθεί από τις συνομιλίες Brexit με ΕΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: