Τσιφλίκι του θεωρεί την Αγία Σοφία ο ιερόσυλος Ερντογάν: Δώρισε καλλιγραφία με στίχους – αίνιγμα από το Κοράνι [photo]

FILE PHOTO: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Σοφία που μετέτρεψε ο άθλιος σε τζαμί. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / HANDOUT




Και στον εσωτερικό διάκοσμο της Αγίας Σοφίας επεμβαίνει τώρα ο Ερντογάν που προφανώς θεωρεί ότι τα παγκόσμια μνημεία κληρονομιάς μπορούν να αποκτούν εκθέματα με βάση τα γούστα του κάθε κυβερνήτη, πρωθυπουργού, προέδρου, ή δυνάστη.

Οπως μετέδωσε πριν από λίγο το τουρκικό δίκτυο TRT Haber, o Ερντογάν προχώρησε στη δωρεά μίας καλλιγραφίας που μάλιστα έχει ήδη τοποθετηθεί στον ναό.

Τι περιλαμβάνει αυτή;

Την 159η και 160η στροφή από το τρίτο κεφάλαιο του Κορανίου, το αινιγματικό έως υπόγεια απειλητικό νόημα των οποίων, μόνο τυχαία δεν φαίνεται να είναι επιλεγμένο:

Διαβάζουμε:

[3:159] «Xάρη στο έλεος του Αλάχ ήσουν καλός μαζί τους. Γιατί αν ήσουν σκληρός, και άκαρδος, σίγουρα θα είχαν σκορπίσει μπροστά σου. Οπότε συγχώρεσέ τους και προσευχήσου για τη συγχώρεσή τους και συμβουλέψου γι’ αυτούς σε σημαντικά ζητήματα. Και όταν αποφασίσεις τον δρόμο της δράσης, εμπιστεύσου τον Αλλάχ. Σίγουρα ο Αλλάχ αγαπά εκείνους που Τον εμπιστεύονται».

[3: 160]«Εάν ο Αλλάχ σε βοηθήσει, κανείς δεν θα επικρατήσει πάνω σου. Εάν σε εγκαταλείψει, ποιός θα σε βοηθήσει. Εις τον Αλλάχ οι πιστεύοντες πρέπει να εμπιστεύονται την πίστη τους.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Η είδηση αντλήθηκε από το τουρκικό δίκτυο ΤRΤ HABER

Νέο πογκρόμ από τον Ερντογάν: Διέταξε τη σύλληψη 304 στρατιωτικών για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: