Το επόμενο στοίχημα: Ο εμβολιασμός πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός; Και «διαβατήριο» για κάθε δραστηριότητα;

Οι πρώην πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, Ντόναλντ Τραμπ και Μπάρακ Ομπάμα λένε ναι στο εμβόλιο. Το στιγμιότυπο είναι από το Liberty National Golf Club στο Νιου Τζέρσεϊ. EPA, ANDREW GOMBERT




Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Ηδη άρχισαν να φθάνουν στο email, στο Facebook, στο messenger τα μηνύματα γνωστών και άγνωστων ψεκασμένων που ξεκινούν την καμπανιά τους εναντίον του εμβολιασμού στον covid19.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι  το φαινόμενο γνωστών και φίλων που κάθε άλλο παρά ανήκουν στην συνομοταξία των ψεκασμένων που ρωτούν με αγωνία αν θα πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο, μήπως έχει παρενέργειες, μήπως είναι  τα «συμφέροντα» που το ρίχνουν στην αγορά χωρις να είναι δοκιμασμένο επαρκώς…

Ερωτήματα που είναι λογικό να υπάρχουν αλλά όχι στο σημείο φυσικά που να οδηγούν στην αμφισβήτηση της ανάγκης εμβολιασμού απέναντι σε μια πανδημία, η οποία έχει μέχρι τωρα πολύ μεγάλες συνέπειες και κόστος σε ζωές συνανθρώπων μας ενώ έχει υπονομεύσει την παγκόσμια οικονομία και το βιοτικό επίπεδο εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

  • Μια κριση η οποία έχει θέσει σε αμφισβήτηση κεκτημένα εργασιακά, κοινωνικά, πολιτιστικά, δεκαετιών και αιώνων. Μια  πανδημία που έχει αλλάξει κοινωνικές και ατομικές συμπεριφορές.

Με λίγα λόγια  ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός καθώς κάθε «νησίδα» μη εμβολιασμένων συμπολιτών θα αποτελεί τον πυρήνα για νέο ξέσπασμα του covid19 και την μετάλλαξη του με συνέπειες επι δικαίων και αδίκων, ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων.

Κατανοώ ότι συνταγματικές επιταγές ίσως εμποδίζουν την υποχρεωτική επιβολή του εμβολιασμού.

Όμως το χρέος της Πολιτείας, της κυβέρνησης και όλου του πολιτικού κόσμου είναι να βρει τον τροπο ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο ο αριθμός των πολιτών που δεν θα εμβολιαστούν και το εμβόλιο ετσι να καταστεί (ατύπως) υποχρεωτικό.

Θα πρέπει για οποιαδήποτε κοινωνική, επαγγελματική ή άλλου είδους δραστηριότητα να υπάρχει ως προϋπόθεση το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Να καταστεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού το «διαβατήριο» για οποιαδήποτε δραστηριότητα.

  • Δεν μπορεί η Πολιτεία να αφήσει εκτεθειμένα εκατομμύρια μαθητές επειδή ορισμένοι γονείς θα επιλέξουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους, επειδή νομίζουν ότι θα μπει στο σώμα τους το «τσιπακι του Μπιλ Γκέιτς» σε σκόνη.

Δεν μπορεί εκατομμύρια εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να εκτίθενται καθημερινά έχοντας δίπλα τους κάποιον που αρνείται να εμβολιαστεί  κινδυνεύοντας να γίνει ο φορέας μιας μετάλλαξης του ιού και εστία μόλυνσης για τους  διπλανούς του.

Δεν μπορεί εκατομμύρια πολίτες που κινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) να εκτίθενται στον κίνδυνο από έναν ασυνείδητο επιβάτη που δεν θα θέλει για ιδεοληπτικούς λόγους να εμβολιαστεί.

Το ιδιο θα συμβαίνει με τους  επιβάτες των αεροπορικών εταιριών  των πλοίων, τους  πελάτες ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, τους πελάτες της εστίασης, τους πελάτες των εμπορικών καταστημάτων και των πολυκαταστημάτων.

Και ο κατάλογος φυσικά είναι  μακρύς.

Ο εμβολιασμός νομικά δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός, όμως μπορεί να καταστεί πρακτικά υποχρεωτικός. Ο τρόπος υπάρχει, απομένει στην κυβέρνηση με την στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου να το επιτύχει.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Επιμονή σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας: Έστω κι εάν χαλάσει το τελευταίο πάρτι της κ. “προέδρου”, Μέρκελ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: