To διαστημικό σκάφος συνετρίβη, ο Ελον Μασκ πανηγυρίζει: Πλανήτη Αρη, ερχόμαστε! [videos]

Φωτογραφία από το βιντεο που δημοσιοποίησε το SPACE X




Τρομακτικά εντυπωσιακές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Τέξας όταν το πρωτότυπο SN8 του πυραύλου Starship της SpaceX εξερράγη κα τυλίχθηκε στις φλόγες κατά την προσγείωσή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Boca Chica, μετά από δοκιμαστική εκτόξευση.

Ο πύραυλος Starship που καταστράφηκε ήταν ένα «πρωτότυπο» σκάφος ύψους αντίστοιχου 16 ορόφων και πρόκειται για όχημα εκτόξευσης βαρέων φορτίων που αναπτύσσει η εταιρεία του Έλον Μασκ.

Κατασκευάστηκε, συγκεκριμένα, για την μεταφορά ανθρώπων και φορτίου 100 τόνων σε μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

Παρά το καταστροφικό τέλος της δοκιμής, ο Ελον Μασκ, φάνηκε ενθουσιασμένος και με ένα tweet αναφώνησε: «Αρη Ερχόμαστε!»

Η δοκιμαστική πτήση είχε ως στόχο να φτάσει ο πύραυλος σε υψόμετρο 12.500 μέτρων, με τη βοήθεια πρόσφατα ανεπτυγμένων κινητήρων Raptor της SpaceX.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε εάν το Starship SN8 κατάφερε όντως να φθάσει αυτό το ύψος.

Ως αιτία της έκρηξης, ο Ελον Μασκ αμέσως μετά το ατύχημα προσγείωσης ανέφερε σε ένα tweet ότι η «πίεση του ρεζερβουάρ κεφαλής καυσίμου ήταν χαμηλή» κατά την προσγείωση με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταχύτητα που οδήγησε στην συντριβή.

 

Χαιρέτισε πάντως την επιτυχία κατά την φάση ανάβασης του πυραύλου.

Ο Μασκ ήταν προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο αποτυχίας καθώς, με ανάρτησή του στο Twitter, στις 25 Νοεμβρίου, είχε γράψει:

«Πολλά πράγματα πρέπει να πάνε σωστά, οπότε οι πιθανότητες είναι μία στις τρει, αλλά γι’ αυτό έχουμε τους SN9 και SN10».

Mε πληροφορίες από Guardian, BBC

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE 

Γαλλικές καμπάνες 135 εκατ. ευρώ σε Google – Amazon: Παραβίασαν κανόνες για τα Cookies

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: