Το Μπαχρέιν ενέκρινε το εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm αποτελεσματικότητας 86%

File photo: Σύριγγες για τον εμβολιασμό κατά του κορωναϊού. EPA/Javier Cebollada μέσω ΚΥΠΕ




Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι ενέκρινε το εμβόλιο εναντίον της COVID-19 που ανέπτυξε η China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) και ξεκίνησε διαδικτυακή εγγραφή για το εμβόλιο για τους πολίτες του και τους κατοίκους της χώρας.

Ανακοίνωση της Εθνικής Ρυθμιστικής Αρχής για την Υγεία δεν διευκρίνισε ποιο εμβόλιο από τα δύο που αναπτύσσει η Sinopharm έχει λάβει έγκριση, όμως παρέθεσε δεδομένα από τη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών που δείχνουν ποσοστό αποτελεσματικότητας 86% και ανέφερε πως το Μπαχρέιν συμμετείχε σε αυτές.

Το υπουργείο Υγείας του Μπαχρέιν ανέφερε σε μια ανακοίνωση και στον λογαριασμό του στο Instagram πως οι πολίτες και οι κάτοικοι άνω των 18 ετών μπορούν να εγγραφούν διαδικτυακά προκειμένου να λάβουν το εμβόλιο.

Τα στοιχεία που παρατέθηκαν είναι τα ίδια με εκείνα που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από μια ενδιάμεση ανάλυση τελευταίου σταδίου κλινικών δοκιμών για ένα αδρανοποιημένο εμβόλιο που αναπτύσσει το Beijing Institute of Biological Product, μια μονάδα του China National Biotec Group (CNBG) της Sinopharm.

Τον Ιούλιο, τα ΗΑΕ ξεκίνησαν τη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο και οι δοκιμές επεκτάθηκαν στο Μπαχρέιν, στην Ιορδανία και την Αίγυπτο.

Η ανακοίνωση του Μπαχρέιν ανέφερε πως η χώρα συμμετείχε στη Φάση 3 των δοκιμών του εγκριθέντος εμβολίου και πως το έχει προηγουμένως εγκρίνει για επείγουσα χρήση από τους επαγγελματίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα το Μπαχρέιν χορήγησε άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Στο Κουβέιτ, μια άλλη χώρα του Περσικού, το υπουργείο Υγείας χορήγησε σήμερα άδεια για επείγουσα χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα πρώτα εμβόλια των Pfizer/BioNTech εναντίον της COVID-19 αναμένονται στον Καναδά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: