Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε: Έκαψε τις ελπίδες του κ. Τραμπ για την Προεδρία

File photo Η υπόθεση αυτή θεωρείτο ένα σημαντικό τεστ όσον αφορά την προστασία που απολαμβάνουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σε θέματα ελευθερίας του λόγου. EPA, MICHAEL REYNOLDS




ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ “παρέδωσε” την Τρίτη μια μεγάλη ήττα στους Ρεπουμπλικάνους που επιδιώκουν να ακυρώσουν έως και 2,5 εκατομμύρια ψηφοδέλτια στην Πενσυλβανία.

Με την απόφαση τους, οι δικαστές έκαψαν τα όνειρα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για μία ακόμα τετραετία.

Οι υποστηρικτές του προέδρου, βασικά προσπαθούσαν να αναιρέσουν την εκλογική ήττα του κ. Τραμπ, με τους δικαστές, τρεις εκ των οποίων διόρισε ο κ. Τραμπ, να αρνούνται να εμποδίσουν την πολιτεία να επισημοποιήσει τη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden εκεί.

Το δικαστήριο με μια σύντομη απόφαση απέρριψε ένα αίτημα του βουλευτή Mike Kelly, ενός συμμάχου του Τραμπ και άλλων Ρεπουμπλικανών της Πενσυλβανίας που υπέβαλαν αγωγή μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, υποστηρίζοντας ότι η επέκταση της ψηφοφορίας μέσω ταχυδρομείου κατά το 2019 ήταν παράνομη βάσει του πολιτειακού νόμου .

Η Πενσυλβάνια ήταν μία από τις βασικές πολιτείες στις οποίες ο κ. Μπάιντεν νίκησε τον κ. Τραμπ. Ο τελευταίος είχε κερδίσει την πολιτεία πριν τέσσερα χρόνια. Οι πολιτειακοί αξιωματούχοι έχουν ήδη πιστοποιήσει τα εκλογικά αποτελέσματα υπέρ του κ. Μπάιντεν.

Δεν υπήρξαν σημαντικές διαφωνίες από κανέναν από τους δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο διαθέτει συντηρητική πλειοψηφία 6-3, συμπεριλαμβανομένων τριών διορισμένων από τον κ. Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε την ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Γερουσία να επιβεβαιώσει την πιο πρόσφατη υποψηφιότητά της κ. Amy Coney Barrett, πριν από τις εκλογές, ώστε να είναι σε θέση να συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε υποθέσεις που σχετίζονται με τις εκλογές.

Έρχονται καλά νέα: Έως το τέλος της εβδομάδας θα εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer, κανένας κίνδυνος…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: