Τηλεδιάσκεψη με Μητσοτάκη για την διαδικασία εμβολιασμού και εκστρατεία ενημέρωσης

File photo: Σύριγγες για τον εμβολιασμό κατά του κορωναϊού. EPA/Javier Cebollada μέσω ΚΥΠΕ




Με διαδοχικές συσκέψεις και ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αναμένεται να κυλήσει το Σαββατοκύριακο για το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς στο τραπέζι βρίσκεται η ανακοίνωση του οδικού χάρτη προς τα Χριστούγεννα, αλλά και η οργάνωση του εμβολιασμού του πληθυσμού.

Σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο Υγείας και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη για τον εμβολιασμό, αλλά και την εκστρατεία ενημέρωσης του συνόλου των πολιτών.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μετά τις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα καθώς εκείνη την περίοδο θα έχουν ληφθεί περίπου 500.000 έως 600.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Δύο εβδομάδες μετά θα παραληφθούν  200.000 δόσεις του εμβολίου της Moderna. Μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την ασφαλή αποθήκευση των εμβολιών για να αντιμετωπιστεί ο κορωναϊός στα 14 ειδικά ψυγεία βαθιάς ψύξης από τα οποία τα 7 έχουν ήδη παραληφθεί.

Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, Μιχάλης Μπεκίρης.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Aσφαλή τα εμβόλια αλλά οι επιστήμονες περιμένουν ακόμη έξι κρίσιμες απαντήσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: