Τέσσερα χρόνια ποινή φυλάκισης για τον Σαρκοζί προτείνουν οι εισαγγελείς

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί βγαίνει από την αίθουσα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της δίκης του για κατηγορίες διαφθοράς στη λεγόμενη «υπόθεση τηλεφωνίας» στο Παρίσι της Γαλλίας. EPA, IAN LANGSDON




Τέσσερα χρόνια φυλακή, εκ των οποίων δύο με αναστολή, είναι η ποινή που προτείνουν οι δημόσιοι κατήγοροι για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Οι δύο εισαγγελείς του οικονομικού δικαστηρίου της Γαλλίας έκριναν πως ο Νικολά Σαρκοζί είναι ένοχος για την υπόθεση των «υποκλοπών» και ζήτησαν να του επιβληθεί ποινή 4 ετών, εκ των οποίων δύο με αναστολή.

Την ίδια ποινή ζήτησαν για τον δικηγόρο του Νικολά Σαρκοζί, Τιερί Ερζόγκ, που εμπλέκεται επίσης στην υπόθεση, αλλά και για τον δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρ. Ειδικά για τον Ερζόγκ, το δικαστήριο πρότεινε την στέρηση επαγγελματικών δικαιωμάτων για διάστημα πέντε ετών.

Ο Νικολά Σαρκοζί υποστήριξε κατά την απολογία του τη Δευτέρα πως δεν διέπραξε το παραμικρό παράπτωμα και ορκίστηκε να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους, προκειμένου να καθαρίσει το όνομά του.

«Δεν παραδέχομαι καμία από αυτές τις αχρειότητες για τις οποίες διώκομαι εδώ και έξι χρόνια», δήλωσε ο πρώην αρχηγός του γαλλικού κράτους (2007-2012), παίρνοντας για λίγο τον λόγο ενώπιον του Πλημμελειοδικείου του Παρισιού.

Σύμφωνα με την γαλλική νομοθεσία και οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση αντιμετωπίζουν ανώτατη ποινή 10 ετών και πρόστιμο που μπορεί να αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

 

Θέατρο του παραλόγου από τον Τσελίκ: “Η ΕΕ δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί την γλώσσα των κυρώσεων”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: