Ταχυμεταφορές: 1.000.000 δέματα στα ράφια – Από τέλη Γενάρη σταδιακή ομαλοποίηση

File Photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Κατ… οίκον παράδοση δέματα στην ώρα σας από κούριερ τουλάχιστον μετά από ένα μήνα υπολογίζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). 

Μέχρι τότε στη μάχη της παράδοσης έχουν μπει μεταξύ άλλων ταξιτζήδες που γνωρίζουν καλά τις περιοχές  και μπορούν να παραδώσουν 10-20 δέματα κάθε φορά σε σπίτια και επιχειρήσεις στην Αττική και σε άλλες περιοχές της επικράτειας, μικρά φορτηγά δημόσιας χρήσης, ανεξάρτητοι διανομείς με μοτοσικλέτες και συνεργάτες.  Ενδεικτικό είναι ότι μόνο η ACS έχει προχωρήσει από την αρχή του πρώτου lockdown έως σήμερα στην αγορά και μίσθωση περισσότερων από 150 vans και στην μίσθωση περισσότερων από 20 φορτηγών και νταλικών ΔΧ, ρίχνοντας στη μάχη της… παράδοσης δεμάτων πλέον συνολικά περισσότερα από 800 vans και 100 φορτηγά και νταλίκες ΔΧ.

«Ανέφικτο πριν τις 20 Ιανουαρίου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση»

Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, αν και η κατάσταση αποκλιμακώνεται σταδιακά, σήμερα εκκρεμούν για παράδοση πάνω από ένα εκατ. δέματα σε όλη την χώρα με τις καθυστερήσεις να δοκιμάζουν τις αντοχές των καταναλωτών. Ενδεικτικό είναι ότι την περασμένη Πέμπτη καταγράφηκαν 170 καταγγελίες καταναλωτών και την Παρασκευή αυτές εκτοξεύτηκαν στις 370, την στιγμή που τον περασμένο Σεπτέμβριο τα παράπονα καταναλωτών που έφταναν στα γραφεία της ΕΕΤΤ δεν ξεπερνούσαν τα δύο την μέρα.

«Πριν τις 20 Ιανουαρίου δεν το βλέπω εφικτό να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση αλλά, βέβαια, όλα εξαρτώνται από πάρα πολλούς παράγοντες. Η αύξηση των δεμάτων κάποιες φορές ξεπερνάει σε διπλάσιο ποσοστό τις παραγγελίες της περασμένης BLACK FRIDAY. Σχεδόν 100% πάνω είναι οι παραγγελίες που καταγράφονται και τις παραμονές των φετινών εορτών σε σύγκριση με την περσινή περίοδο» δήλωσε στο ethnos.gr ο Σπύρος Παντελής Αντιπρόεδρος για τον τομέα ταχυδρομικών υπηρεσιών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων με αφορμή τις δύσκολες στιγμές που περνά το τελευταίο διάστημα ο χώρος των κούριερ.  Σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας προβλέπει μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου και η ACS. Όπως εξήγησε η εταιρία στο ethnos.gr με το άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων τον Δεκέμβριο θα πέσει μεν ο ρυθμός αύξησης των αποστολών από τις online παραγγελίες, αλλά και πάλι θα διατηρηθεί σε επίπεδα άνω των δυνατοτήτων της αγοράς.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Όλα έτοιμα για τους εμβολιασμούς: Οι ειδικοί επιμένουν στο σεβασμό των μέτρων για να προστατευθούν οι πολίτες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: