Στροφή από την Σουηδία: Συνιστά πλέον τη μάσκα και κλείνει μη αναγκαίες υπηρεσίες

File Photo: Οι πλατείες και οι δρόμοι εξακολουθούν να ειναι γεμάτοι στις σουηδικές πόλεις. EPA/Johan Nilsson SWEDEN OUTrk




Η κυβέρνηση της Σουηδίας επέβαλε σήμερα τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, για να ανακόψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, συνιστώντας στους πολίτες να φορούν μάσκες στα δημόσια μέσα μεταφοράς και κλείνοντας ορισμένες υπηρεσίες όπου συγκεντρώνεται κοινό και θεωρούνται μη απολύτως αναγκαίες.

Από την αρχή της πανδημίας η Σουηδία αρνείται να επιβάλει λοκντάουν και τα περισσότερα σχολεία, οι επιχειρήσεις και τα εστιατόρια παρέμειναν ανοιχτά. Ωστόσο, το δεύτερο κύμα και το ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφεται κάθε εβδομάδα εδώ και δύο μήνες ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει στροφή 180 μοιρών.

  • Ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν ανακοίνωσε σήμερα ότι οι μη αναγκαίες δημόσιες υπηρεσίες, όπως τα γυμναστήρια, οι πισίνες και οι βιβλιοθήκες θα κλείσουν μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, συνιστά πλέον στους πολίτες να φορούν μάσκες στα μέσα μεταφοράς κατά τις ώρες αιχμής. Μέχρι τώρα οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν συνιστούσαν τη χρήση μάσκας πουθενά, θεωρώντας ότι η αποτελεσματικότητά της δεν έχει αποδειχθεί.

«Κάνουμε ό,τι κάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, τα σωστά μέτρα στη σωστή στιγμή», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Λεβέν απέκλεισε πάντως την ιδέα της καραντίνας, την οποία θεωρεί «πολύ μεγάλο βάρος» για τους πολίτες μακροπρόθεσμα.

Μεταξύ των άλλων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ μετά τις 8 το βράδυ ενώ η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές λυκείου θα συνεχιστεί μέχρι τις 24 Ιανουαρίου.

Σήμερα οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφηκαν άλλοι 100 θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την Covid-19 στους 7.993.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Στοκχόλμη, Σουηδία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Την αυστηροποίηση των μέτρων για την περίοδο των γιορτών ανακοινώνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: