Στους 175.964 το σύνολο των θανάτων από Covid-19 στη Βραζιλία: 6.533.968 τα κρούσματα μόλυνσης

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου με οπαδούς του στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Μπραζίλια. EPA, Andre Sousa Borges




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 46.884 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 694 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Στη μεγαλύτερη χώρα της νότιας Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 175.964 νεκρούς επί συνόλου 6.533.968 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πρόκειται αντίστοιχα για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν τον οποίο καταγράφουν οι ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στην υφήλιο, πίσω από αυτούς που καταγράφουν οι ΗΠΑ και η Ινδία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 12.127 κρούσματα του SARS-CoV-2 και καταγράφηκαν ακόμη 690 θάνατοι ασθενών με την Covid-19.

Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί 1.156.770 μολύνσεις και 108.863 θάνατοι στο Μεξικό, όπου, με βάση τα επίσημα στοιχεία τουλάχιστον, καταγράφεται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει ωστόσο πως οι αριθμοί τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ πιο υψηλοί στην πραγματικότητα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπραζίλια, Brazil – Μεξικό, Mexico

Ρώσοι δημοσιογράφοι κρατούνται στην Τουρκία: Bιντεοσκοπούσαν εργοστάσιο μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: