Στο παιγνίδι και η Moderna: Εγκρίθηκε η χορήγηση άδειας κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου της

FILE PHOTO: Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε ότι το δικό της υποψήφιο εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά το 94,5%. EPA, CJ GUNTHER




Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) αποφάσισε το βράδυ χθες Τετάρτη να εγκρίνει την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου εναντίον του νέου κορονοϊού που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Moderna, έγραψε η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές ενημερωμένες σχετικά με τη διαδικασία.

Ο επικεφαλής του FDA, ο Στίβεν Χαν, διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι ο οργανισμός σκόπευε να κινηθεί με ταχύτητα προς την οριστικοποίηση και την έκδοση άδειας κατεπείγουσας χρήσης (emergency use authorization, EUA) του υποψηφίου εμβολίου της.

Η επιτροπή των ειδικών που συμβουλεύει τον οργανισμό συνέστησε νωρίτερα χθες να εγκριθεί η κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου. Η χορήγηση άδειας θα ανοίξει τον δρόμο ώστε να αρχίσει η διανομή δόσεων σε όλη την επικράτεια της χώρας που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, πιθανόν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χθες Πέμπτη, αφού ένας από τους μελλοντικούς συμβούλους της προεδρίας, ο Σέντρικ Ρίτσμοντ, διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Κέιτ Μπέντινγκφιλντ.

Ο Ρίτσμοντ δεν είχε στενή επαφή με τον επόμενο ένοικο του Λευκού Οίκου, όπως αυτή ορίζεται από τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), διευκρίνισε η Μπέντινγκφιλντ.

Ο Ρίτσμοντ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, είχε πάει μαζί με τον Μπάιντεν στην Τζόρτζια (νότια) όπου συμμετείχαν σε προεκλογικές εκδηλώσεις. Οι επαφές τους «έγιναν σε ανοικτό χώρο», οι δύο άνδρες «φόραγαν μάσκες», ενώ συνολικά η διάρκειά τους δεν ξεπέρασε «τα 15 λεπτά», σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ Ντέιβιντ Μπέρνχαρτ προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, ενημέρωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών του.

Ο Μπέρνχαρτ είναι ασυμπτωματικός και θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι όσο παραμένει σε απομόνωση, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νίκολας Γκούντγουιν σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σε ομοσπονδιακό επίπεδο στις ΗΠΑ, ο υπουργός Εσωτερικών είναι αρμόδιος κυρίως για θέματα όπως είναι η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και η διαχείριση ομοσπονδιακών γαιών, ιδίως των εθνικών πάρκων, καθώς και για ορισμένα ζητήματα που άπτονται της περιβαλλοντικής προστασίας. Το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων που έχουν οι υπουργοί Εσωτερικών των περισσότερων άλλων κρατών ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

310.095 οι νεκροί στις ΗΠΑ εξαιτίας της COVID-19: Πάνω από 17,1 εκατ. τα κρούσματα του νέου κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: