Στο Μεξικό πάνω από 118.200 οι θάνατοι: Ξεπέρασαν τα 1,3 εκατομμύρια τα κρούσματα του νέου κορωναϊού

FILE PHOTO: Το προσωπικό υγείας πραγματοποιεί έρευνα από σπίτι σε σπίτι για θετικές περιπτώσεις COVID-19 στη γειτονιά Fraga de Chacarita, στην πόλη του Μπουένος Άιρες, Αργεντινή. EPA, Juan Ignacio Roncoroni




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.870 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 326 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως εδώ τους 118.202 νεκρούς επί συνόλου 1.320.545 καταγεγραμμένων μολύνσεων, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη έχουν επισημάνει ότι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα.

— Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 4.116 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής από την 3η Μαρτίου, όταν εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα, να φθάνει πλέον τους 1.541.285.

Παράλληλα, ακόμη 50 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 41.813 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

— Το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 11.160 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής να φθάνουν τους 1.507.222.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 207 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 40.475 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

  • Ισημερινός: Ξεπέρασαν τα 206.000 τα κρούσματα του νέου κορονοϊού, 9.400 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 337 κρούσματα του SARS-CoV-2, πάντως δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ανέρχεται ως εδώ σε 9.400 νεκρούς επί συνόλου 206.257 μολύνσεων.

Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιστεύεται πως είναι πιο κοντά στους 14.000 νεκρούς, καθώς το ίδιο το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζει πως άλλοι 4.510 θάνατοι στη χώρα μάλλον οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, αλλά αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί.

Επίκεντρο της πανδημίας παραμένει η πρωτεύουσα Κίτο, στην επαρχία Πιτσίντσα, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 67.792 μολύνσεις.

Και οι 24 επαρχίες της χώρας συνεχίζουν να καταγράφουν αύξηση των κρουσμάτων, με τις υψηλότερες στις επαρχίες Ασουάι, Κάρτσι, Γκαλαπάγκος, Μορόνα Σαντιάγο και Πιτσίντσα.

Η χώρα καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων από τον Ιούνιο, μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για να αναζωογονηθεί η οικονομία.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού σχεδιάζει ο εμβολιασμός κατά του νέου κορονοϊού να ξεκινήσει τον Ιανουάριο, αρχής γενομένης με τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Θέλει να ανοσοποιηθεί τουλάχιστον το 65% του πληθυσμού.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico – Μπουένος Άιρες, Argentina – Μπογοτά, Colombia – Κίτο, Ecuador

“Εκτός ελέγχου” το νέο στέλεχος του κορωναϊού: Αγώνας δρόμου για να σταματήσει η διασπορά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: