Στο Αμμάν ο Δένδιας τη Δευτέρα για την τριμερή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Ιορδανίας

File photo: O υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας ANA-MPA/MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS/HARRIS ALKIVIADIS μέσω ΚΥΠΕ




Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου, αρχικά στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, και έπειτα στο Αμμάν, για να λάβει μέρος στην τριμερή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας–Κύπρου–Ιορδανίας.

Σε ό,τι αφορά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ), η ημερήσια διάταξή του περιλαμβάνει τις σχέσεις ΕΕ– Τουρκίας ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τις μετεκλογικές εξελίξεις στη Γεωργία, την κατάσταση στη Βενεζουέλα, καθώς και ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης, θα συζητηθεί η πορεία των διατλαντικών σχέσεων της ΕΕ. Τέλος, κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας θα εξετασθεί το ζήτημα της στρατηγικής αυτονομίας της Ένωσης, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις στο Χονγκ-Κονγκ.

Μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί από τις Βρυξέλλες στο Αμμάν, προκειμένου να συμμετάσχει στην τριμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας. Τη Σύνοδο αναμένεται να απασχολήσουν η τριμερής συνεργασία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, καθώς και περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τη Συρία, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: