Στις νίκες επέστρεψε η Ένωση στη Super League: Νίκησε τον Απόλλωνα με 4-3

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα Σούπερ Λιγκ στο Γήπεδο Κάμαρας, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Η Ένωση επέστρεψε στις νίκες στη Super League, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό, πέρασε νικηφόρα με 4-3 από τη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης για την 12η αγωνιστική και παρέμεινε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 22 βαθμούς σε 10 αγώνες.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό στην εξέλιξή του, αφού μπήκαν 4 γκολ (τα τρία για την ΑΕΚ) μέσα στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, η Ένωση προσπέρασε και με 2-4 στο 88΄, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μείωσε στο 94΄, για να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο Μουνιέ, μετά από έλεγχο μέσω VAR, στο 95ο λεπτό, όταν ο Απόλλων ζητούσε πέναλτι για χέρι του Παουλίνιο…

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» που προερχόταν από «διπλό» απέναντι στον ΟΦΗ, στάθηκε εξαιρετικά επιθετικά, όπως φαίνεται και από τα τρία γκολ που πέτυχε, αλλά εν τέλει έμεινε στους 9 βαθμούς μετά από 11 αναμετρήσεις.

Για την ΑΕΚ, δύο γκολ πέτυχε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ (6′ & 25΄), ένα ο Γκαρσία (19΄) και ένα ο Ολιβέιρα (88΄). Για τον Απόλλωνα σκόραραν οι Μαρκ Φερνάντεθ (8′), Σάββας Τσαμπούρης (66) και Δήμος Μπαξεβανίδης (94΄).

Υπό έντονη βροχόπτωση πήραν θέση στον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης οι παίκτες των δύο ομάδων και μετά από μόλις 6 λεπτά αγωνιστικής δράσης η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με προβολή του Ανσαριφάρντ, μετά από συρτή σέντρα του Μάριο Μιτάι. Ο τελευταίος ξεκίνησε βασικός για την Ένωση ως επιβράβευση από τον Μάσιμο Καρέρα για την καλή εικόνα που παρουσίασε μεσοβδόμαδα κόντρα στη Λέστερ, με τον Εμάνουελ Ινσούα να μένει στον πάγκο.

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, στο 8ο λεπτό, οι γηπεδούχοι απάντησαν, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με κεφαλιά του Μαρκ Φερνάντεθ, μετά από σέντρα από τα αριστερά του Σλίβκα που είχε βγει σε αντεπίθεση.

Η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες, όπως αυτή με πρωταγωνιστή τον Γκαρσία στο 13ο λεπτό (εξαιρετική επέμβαση από τον Βέρχουλστ) και εν τέλει το δεύτερο γκολ των «κιτρινόμαυρων» ήρθε στο 19΄, από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λιβάι Γκαρσία.

Και στο 25΄ λεπτό, ο Μάριο Μιτάι ήταν για δεύτερη φορά δημιουργός, αφού πάσαρε στον Ανσαριφάρντ κι εκείνος με σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Βέρχουλστ, για το 3-1. Δεύτερο προσωπικό γκολ του Ιρανού στην αναμέτρηση! Ο Απόλλων προσπαθούσε να αντιδράσει και στο 39ο λεπτό, ο Κολ απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο β΄ μέρος, η Ένωση δεν επαναπαύτηκε και στο 52΄, όταν ο εξαιρετικός Μιτάι κέρδισε φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής, η ΑΕΚ βρέθηκε κοντά σε ένα ακόμη γκολ. Μετά την εκτέλεση του φάουλ, ο Σιμόες έκανε το γύρισμα με ψαλιδάκι, ο Ανσαριφάρντ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Βέλχουρστ μπλόκαρε την μπάλα. Ο Ανσαριφάρντ τραυματίστηκε στον αστράγαλο σε αυτήν την φάση και έλαβε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 65ο λεπτό, οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν μία ακόμη ευκαιρία, όταν ο Λιβάγια έβγαλε τον Μάνταλο σε τετ α τετ με τον Βέρχουλστ, αλλά ο αρχηγός της Ένωσης δεν κατάφερε να κρεμάσει τον γκολκίπερ του Απόλλωνα που μπλόκαρε την μπάλα. Κι επειδή… η μπάλα τιμωρεί, ένα λεπτό αργότερα, το γκολ ήρθε για την «ελαφρά ταξιαρχία».

Συγκεκριμένα, στο 66΄, ο Κολ εκτέλεσε φάουλ απ’ τα δεξιά, ο Τσαμπούρης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλά στα δίχτυα, μειώνοντας σε 3-2. Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, προχώρησε σε τριπλή αλλαγή αμέσως μετά με τους Ανσαριφάρντ, Σιμόες και Μάνταλο να κάθονται στον πάγκο και τους Ολιβέιρα, Γαλανόπουλο και Κρίστισιτς να τους αντικαθιστούν.

Στο 81΄, τη θέση του Μιτάι πήρε ο Εμανουέλ Ινσούα κι ενώ ο Απόλλων Σμύρνης αναζητούσε το τρίτο γκολ, εν τέλει ήταν η ΑΕΚ αυτή που πέτυχε το 4ο! Στο 88΄, με σκόρερ τον Πορτογάλο Ολιβέιρα που πλάσαρε τον Βέρχουλστ από ασίστ του Τάνκοβιτς.

Ο Απόλλων δεν παρέδιδε τα «όπλα» και κατάφερε να μειώσει σε 3-4 με κεφαλιά του Μπαξεβανίδη, μετά από σέντρα του Μουνιέ απ’ τα δεξιά, στο 94ο λεπτό

Η ΑΕΚ κινδύνεψε να απωλέσει τους τρεις βαθμούς στο 95΄, όταν ο Απόλλων ζητούσε πέναλτι για χέρι του Παουλίνιο, όμως ευτυχώς για την ομάδα του Καρέρα, μετά από έλεγχο μέσω VAR φάνηκε πως ο Μουνιέ ήταν σε θέση οφσάιντ τη στιγμή που έγινε η πάσα, πριν δώσει δηλαδή στον Τσιλούλη και ο τελευταίος ζητήσει πέναλτι από τον Παουλίνιο.

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Ιωαννίδης, Λαγός – Τάνκοβιτς, Κρίστισιτς, Ινσούα

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Χουχούμης (46΄ Τσιλούλης), Κολ, Σλίβκα, Κιτοκό (70΄ Νταουντα), Μαρκ Φερνάντεθ (80΄ Μουνιέ), Ιωαννίδης (90΄ Καραγκούνης)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Σβάρνας, Μιτάι (81΄ Ινσούα), Σιμόες (68΄ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Μάνταλος (68΄ Κρστισιτς), Λιβάγια, Γκαρσία (46΄ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (68΄ Ολιβέιρα)

Καρέρα: «Δεν γίνεται να βάζει γκολ με κάθε ευκαιρία ο αντίπαλος»

Παράπονα για την αμυντική λειτουργία στο β΄ μέρος είχε εύλογα από τους παίκτες του ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, μετά τη νίκη με 4-3 στη Ριζούπολη, επί του Απόλλωνα Σμύρνης. «Παρ’ όλο που δεν επιτρέπουμε πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο, με κάθε ευκαιρία αυτός βάζει γκολ. Αυτό δεν γίνεται γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο να βάλεις γκολ,» επισήμανε χαρακτηριστικά στην κάμερα της NOVA ο Ιταλός προπονητής.

Αναλυτικά, ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Μάσιμο Καρέρα, δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

«Θωρώ ότι κάναμε ένα καλό πρώτο μέρος, μετά στο β’ μέρος ο νόμος του ποδοσφαίρου είναι ότι αν δεν βάλεις τα γκολ όταν έχεις ευκαιρίες, μετά θα τα δεχθείς και αυτό έγινε! Και τότε δυσκολευτήκαμε, υποφέραμε και δεν είχαμε διαύγεια. Από τα τελευταία 20 λεπτά δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος, ήμασταν πολύ πίσω, αφήσαμε τον αντίπαλο να δημιουργήσει ευκαιρίες και μας έλειπε η αγωνιστικότητα που απαιτείται, η μαχητικότητα. Δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος,» τόνισε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός της Ένωσης.

Ο Καρέρα πρόσθεσε: «Πετύχαμε τρία γκολ, αλλά με μια φάση που έκανε ο αντίπαλος δεχθήκαμε γκολ και αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει. Δηλαδή κάθε φορά που θα κάνει ευκαιρία ο αντίπαλος, να δεχόμαστε γκολ, Δεν εξηγείται! Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Παρ’ όλο που δεν επιτρέπουμε πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο, με κάθε ευκαιρία αυτός βάζει γκολ. Αυτό δεν γίνεται γιατί δεν είναι και τόσο εύκολο να βάλεις γκολ. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι».

Για χαλάρωση των παικτών του στο δεύτερο μέρος, ο Καρέρα τόνισε: «Και στο β’ μέρος ξεκινήσαμε καλά, μπήκαμε σωστά στον αγωνιστικό χώρο, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε το 4-1, δεν την αξιοποιήσαμε και τελικά έγινε το 3-2. Εκεί ήρθαν τα πάνω κάτω και μόνοι μας δυσκολευτήκαμε και παρ’ ολίγον να μας ισοφαρίσουν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Άρης – ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης»: Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τη ματιά των αριθμών

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: