Στην Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής ο προϋπολογισμός: Ομοφωνία μόνο για covid

Η Επιτροπή Οικονομικών συνεδριάζει για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας ΚΥΠΕ / Δήμητρα Νικ




Με μοναδική καταγεγραμμένη θέση, τη θέση ΔΗΣΥ υπέρ της ψήφισης του Προϋπολογισμού του κράτους για το 2021, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ολοκλήρωσε τη συζήτηση της έκθεσης που θα υποβάλει στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό.

Κατά τη συνεδρίασής της την Πέμπτη ομόφωνα αποδέσμευσε όλα τα κονδύλια που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Χριστιάνα Ερωτοκρίτου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η Επιτροπή Οικονομικών κατά τη συνεδρία της, ολοκλήρωσε την εξέταση των κυβερνητικών τροπολογιών επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2021.

Είπε επίσης ότι εξέτασε τις τροπολογίες που κατέθεσαν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα επί του Προϋπολογισμού και συζήτησε το προσχέδιο της θεσμοθετημένης έκθεσης της που η Επιτροπή Οικονομικών θα υποβάλει στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό.

Πρόσθεσε ότι επιτεύχθηκαν συγκλίσεις σε κάποια θέματα και σε κάποια άλλα όχι και ανάλογα τα θέματα οδηγούνται στην Ολομέλεια της Βουλής. Εξήγησε ότι το έχει συμφωνηθεί το προσχέδιο και τα κόμματα υπέβαλαν τις παρατηρήσεις τους.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι στο κείμενο της Έκθεσης αποτυπώνονται οι θέσεις όλων των κομμάτων και των μελών της Επιτροπής όπως αποτυπώνεται και η θέση της Κυβέρνησης.

Η κυρία Ερωτοκριτού διευκρίνισε πως αναμένει ότι θα γίνουν οι τελευταίες μικρές διορθώσεις και το τελικό κείμενο της έκθεσης της Επιτροπής θα είναι έτοιμο τη Δευτέρα και πριν την έναρξη της συζήτησης του Προϋπολογισμού την Τρίτη.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι η Επιτροπή Οικονομικών ολοκλήρωσε το έργο της σε ό,τι αφορά την Έκθεση.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών είπε πως το μόνο κόμμα που τοποθετήθηκε σε επίπεδο Επιτροπής Οικονομικών για την υπερψήφιση ή όχι του Προϋπολογισμού, είναι το κυβερνών κόμμα, ο ΔΗΣΥ, που τάσσεται υπέρ και η θέση του καταγράφεται στην Έκθεση.

Πρόσθεσε ότι όλα τα υπόλοιπα κόμματα θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής

Απαντώντας στην ερώτηση αν άλλαξε κάτι σε σχέση με την κατάθεση τροπολογιών, μετά την τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής, η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών είπε ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Αναφορικά με τις αποδεσμεύσεις κονδυλίων για τις οποίες αποφάσισε η Επιτροπή κατά τη συνεδρία της σήμερα, η κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων που τέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής αφορούσε κονδύλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID 19 και ομόφωνα αποδεσμεύτηκαν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ /ΜΦ / ΑΓΚ

ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Κύπρος: Συνεδρία Ιεράς Συνόδου για τα νέα μέτρα κατά τους εκκλησιασμούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: