Στην Ινδία ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια τα κρούσματα: Στην Κίνα άρχισαν τους εμβολιασμούς

File photo Άνδρες και γυναίκες γεωργοί στην Ινδία παρακολουθούν από τηλεοράσεως διάγγελμα του Πρωθυπουργού της Ινδίας, Narendra Modi, στην πόλη Raisen. EPA, SANJEEV GUPTA




Η Ινδία ξεπέρασε σήμερα τα 10 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθιστώντας τη χώρα αυτή τη δεύτερη στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό μολύνσεων.

Περισσότερες από 25.000 μολύνσεις επιβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε το υπουργείο.

Από την έναρξη της πανδημίας, η Ινδία έχει αναφέρει 145.136 θανάτους που συνδέονται με τον ιό και 9,6 εκατομμύρια ασθενείς έχουν αναρρώσει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

  • Οι αρχές της Κίνας θα εμβολιάσουν εργαζομένους σε βασικούς τομείς την περίοδο του χειμώνα και της άνοιξης

Η Κίνα θα έχει στόχο τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 όλων των εργαζομένων σε βασικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων αυτών που απασχολούνται στη βιομηχανία της αλυσίδας ψύξης, στα τελωνεία, τις υπηρεσίες υγείας, τις αγορές και τα δημόσια μέσα μεταφοράς κατά τη διάρκεια της περιόδου του χειμώνα και της άνοιξης, δήλωσε σήμερα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων υγειονομικός αξιωματούχος.

Η Κίνα θα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα εμβολιασμού για να δημιουργήσει μια “ομαδική ασπίδα” κατά του νέου κορονοϊού, η οποία θα προσφέρει ενεργή ανοσία στο κοινό, σημείωσε ο Ζενγκ Γισίν, αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας και διευθυντής της ομάδας εργασίας που είναι υπεύθυνη για την έρευνα και την ανάπτυξη εμβολίου.

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέο Δελχί, India – Πεκίνο, China

Στη Βραζιλία τα ίδια και τα αυτά: 52.544 νέα κρούσματα και 823 θάνατοι από Covid μέσα σε 24 ώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: