Στην Αθήνα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Συνάντηση στο ΥΠΕΞ με Κώστα Βλάση

O Πατριάρχης Θεόδωρος Β στο υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα, με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση. photo via Twitter@KostasVlasis




Με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β΄ συναντήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Ο υφυπουργός, καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη, εξέφρασε τον σεβασμό και τη χαρά τόσο της ελληνικής Πολιτείας όσο και του ιδίου προσωπικώς, για την τιμητική παρουσία του Πατριάρχη Θεόδωρου στο υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Πατριαρχείου τόσο στην ομογένεια της Αιγύπτου όσο και στην αφρικανική ήπειρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε επαινετικά στο πολυσχιδές έργο που επιτελείται από τους αρχιερείς της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Πατριάρχη Θεοδώρου, σε θρησκευτικό, φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει προς τον Πατριάρχη Θεόδωρο, όπως γνωστοποιείται στην ίδια ανακοίνωση, τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για την εκδημία των μητροπολιτών Γέροντος Καισαρείας κυρού Πέτρου και Πηλουσίου κυρού Νήφωνος, ιεραρχών, οι οποίοι κόσμησαν με το έργο και τη δράση τους την Εκκλησία της Αλεξάνδρειας.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ευχαρίστησε τον υφυπουργό για τα φιλόφρονα λόγια του και ιδιαιτέρως για την έμπρακτη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Υπογράμμισε δε το πολύπλευρο έργο των προαναφερθέντων αρχιερέων Πέτρου και Νήφωνος. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην προσφάτως ολοκληρωθείσα ποιμαντορική επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κένυα και συγκεκριμένα στη Μητρόπολη Ναϊρόμπι και τις επισκοπές Κισούμου και Ελντορέτ, στις οποίες έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τις κατά τόπους αρχές όσο και το ποίμνιο της Εκκλησίας.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Προσβλέπουμε στην υπερνίκηση της πανδημίας το 2021 τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: