Στη Βραζιλία τα ίδια και τα αυτά: 52.544 νέα κρούσματα και 823 θάνατοι από Covid μέσα σε 24 ώρες

FILE PHOTO: Βραζιλιάνοι σε σταθμό δημόσιων συγκοινωνιών, στο Σάο Πάολο. Κάτοικος της Μινεσότα, ασθένησε στις αρχές του Ιανουαρίου, μετά την επιστροφή του από ταξίδι στη Βραζιλία. EPA, Fernando Bizerra




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες 823 ασθενείς με την Covid-19 υπέκυψαν. Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 52.544 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με πάνω από 212 εκατομμύρια πληθυσμό, έχει συνολικά καταγράψει 185.650 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας και 7.162.978 περιπτώσεις μόλυνσης.

Πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτούς που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ και στην Ινδία. Ο απολογισμός των θυμάτων στη Βραζιλία είναι ο δεύτερος βαρύτερος στον πλανήτη, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ενημέρωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 12.248 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 762 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως εδώ τους 117.249 νεκρούς επί συνόλου 1.301.546 καταγεγραμμένων μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Στελέχη της κυβέρνησης της χώρας όπου καταγράφεται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός παγκοσμίως όμως έχουν τονίσει πως οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι ακόμη υψηλότεροι.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil – Μεξικό, Mexico

Πρόστιμο 3.500 δολαρίων για μία σέλφι στον πρόεδρο της Χιλής: Την τράβηξε με περιστατική, αλλά δεν φορούσε μάσκα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: