Στη δίνη του νέου κορωναϊού η Τουρκία: 26.919 κρούσματα, 218 θάνατοι από τον Covid-19 σε 24 ώρες

Ένα ζευγάρι στην Κωνσταντινούπολη περνά μπροστά από την Αγία Σοφία εν μέσω της πανδημίας. Στην Τουρκία κλείνουν τα πάντα τα Σαββατοκύριακα. EPA, TOLGA BOZOGLU




Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 26.919 κρούσματα του SARS-CoV-2, εκ των οποίων στις 5.103 περιπτώσεις οι ασθενείς παρουσιάζουν συμπτώματα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό να φθάνει τους 1.836.728.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη 218 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, γεγονός που αύξησε τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη γείτονα σε 16.417 νεκρούς ως εδώ.

Στα νοσοκομεία της Τουρκίας νοσηλεύονται 5.973 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.

  • Νότια Κορέα: 718 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 7 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν 718 κρούσματα του SARS-CoV-2 χθες Κυριακή, αριθμός αρκετά μειωμένος από το ρεκόρ των 1.030 που είχε σημειωθεί μία ημέρα νωρίτερα, κάτι όμως το οποίο ενδέχεται να οφείλεται στο ότι έγιναν λιγότερα τεστ, ανακοίνωσε σήμερα η κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

Τα 682 από τα κρούσματα οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση. Το σύνολο των μολύνσεων έφθασε τις 43.484 ως εδώ.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι επτά ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της Ασίας να φθάνει τους 587 νεκρούς ως εδώ.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 185 (+6 από την προηγουμένη).

Παρά τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι αρχές την περασμένη εβδομάδα, η Νότια Κορέα συνεχίζει να δοκιμάζεται από αυτό που οι αρχές στη Σεούλ αποκαλούν το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

(Με επιπλέον πληροφορίες από το νοτιοκορεάτικο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.)

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σεούλ, Korea Republic – Άγκυρα, Turkey

Απρόθυμοι οι Αυστριακοί να εμβολιασθούν: Μόνο το 17% θέλει “απολύτως σίγουρα”, σύμφωνα με έρευνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: