Στέλεχος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο εναντίον της Ελλάδας: Εμπλέκεται σε υπόθεση κατασκοπείας

File photo: Στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων σε νησίδα του νοτιοανατολικού Αιγαίου κατά τη διάρκεια της Ελληνοτουρκικής κρίσης. Πηγή: Hellas Journal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

  • Βίντεο και φωτογραφίες στην κατοχή του από στρατιωτικές εγκαταστάσεις εν μέσω Ελληνοτουρκικής κρίσης

Μπορεί τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη της Τουρκίας κυρίως τα BAYRAKTAR TB2 να είναι αυτά που εμφανίζονται στον ουρανό του Αιγαίου κάνοντας παραβάσεις του FIR Αθηνών και να κατασκοπεύουν από πολλές χιλιάδες πόδια θέσεις Ελληνικών πολεμικών πλοίων, οχυρωματικά έργα, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, κινήσεις στρατιωτικών οχημάτων κ.α., σε μεγάλα ή μικρά νησιά και νησίδες, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν είναι αρκετό- και σε REAL TIME- για την Τουρκία.

Ο «παραδοσιακός» κατάσκοπος υπήρχε πάντοτε και θα υπάρχει μελλοντικά καθώς αποτελούν τα μάτια και τ’ αυτιά του επίδοξου επιβουλέα, κυρίως σε περιόδους ύφεσης μιας κρίσης. Βεβαίως πολύ πιο χρήσιμος είναι κατά τη διάρκεια της αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μιας και αυτός φροντίζει να μαθαίνει ένα ξένο κέντρο επιχειρήσεων το τι συμβαίνει εκεί που έχει τον «άνθρωπό» του.

Ωστόσο η υπόθεση με τα δυο άτομα για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία στη Ρόδο, ξετυλίγει ένα κουβάρι το οποίο απ’ ότι φαίνεται έχει αρκετά πλοκάμια.

  • Πρωταγωνιστές της κατασκοπείας ένα στέλεχος του Τουρκικού προξενείου στη Ρόδο κι ένας εργαζόμενος σε επιβατικό πλοίο που πραγματοποιεί τοπικά δρομολόγια στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ είναι πολύ λογικό ότι θα κάνουν φύλλο και φτερό το οπτικό υλικό που έχει εντοπιστεί από τους άνδρες της κρατικής ασφάλειας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στους υπολογιστές και των δυο αυτών υπόπτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει η σελίδα μας τα στοιχεία για κατασκοπεία είναι πολλά και δεν είναι μόνο από τη Ρόδο ή το νησί της Μεγίστης που όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκεται στο στόχαστρο των Τουρκικών προκλήσεων.

Φωτογραφίες και βίντεο από στρατόπεδα μεγάλων ή μικρών νησιών αλλά και από στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε νησίδες, στοιχειοθετούν το είδος των πληροφοριών που συγκέντρωναν τα δυο αυτά άτομα.

Αλλαγές φρουράς, επάνδρωση σκοπιών, ωράρια περιπόλων, οχυρώσεις σε παράλια και πολλά άλλα είναι ανάμεσα σ’ αυτά- σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- που καλούνται οι αρχές ν’ αποδείξουν το που «ταξίδεψαν», αλλά πιθανά και με ποιους τρόπους, δηλαδή μέσω διαδικτύου ή μέσα από κάποιο usb stick το οποίο πέρασε από τα χέρια αυτού που έκανε την λήψη σε κάποια άλλα.

Το γεγονός πως από την αρχή της Ελληνοτουρκικής κρίσης αυτά τα δυο άτομα είχαν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών συνηγορεί στο ότι ήδη υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος με τα πρόσωπα με τα οποία έρχονταν σ’ επαφή. Ενήμερες ήταν και οι στρατιωτικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες και γι’ αυτό το λόγο ήταν πολύ προσεκτικές σε κάθε κίνηση την οποία έκαναν, ιδίως σε ευαίσθητα σημεία.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ το στέλεχος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο στρατολόγησε τον μάγειρα του πλοίου κι εκείνος τον εφοδίαζε με «φρέσκο» οπτικό υλικό μιας και το πλοίο στο οποίο εργάζονταν  κάνει τοπικά δρομολόγια στα ακριτικά νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Στο υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι Ελληνικές αρχές φαίνεται πως πολλά από τα πλάνα είναι από πλοίο που βρίσκεται εν πλω και ο ενδιαφερόμενος εστιάζει σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε πρόκειται για πλοία που όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ή σε ακριτικές μονάδες του Στρατού Ξηράς.

Πολλές εικόνες από το οπτικό υλικό που έχει κατασχεθεί από τις Ελληνικές αρχές απεικονίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πρόσωπα από φρουρές νησιών ή νησίδων αλλά και οχυρώσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Πηγή εικόνας: Hellas Journal
  • Και τον Μάρτιο πάλι υπήρχαν οι πράκτορες που «έβλεπαν»…

Πάντως αυτή δεν είναι η μόνη υπόθεση που διερευνούν οι Ελληνικές αρχές και τα κλιμάκια της Εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Από τον Μάρτιο όταν είχε ξεσπάσει στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου η ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού, με τις ορδές των μεταναστών να σπρώχνονται από τις Τουρκικές αρχές να περάσουν στο Ευρωπαϊκό έδαφος, δεν είναι λίγες οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν για κατασκοπεία από τις Ελληνικές αρχές.

Στρατιωτικές αρχές είχαν ενημερώσει πολλές φορές την ΕΛ.ΑΣ ότι στην Εγνατία οδό είχαν εντοπιστεί ύποπτοι οι οποίοι βιντεοσκοπούσαν τις μετακινήσεις στρατιωτικών τμημάτων που μετέβαιναν στον Έβρο για να ενισχύσουν τις δυνάμεις φρούρησης στο ποτάμι, εκεί δηλαδή που υπήρχε η μεγαλύτερη ροή μεταναστών.

Την ίδια περίοδο η Τουρκία όταν είχε αντιληφθεί ότι ο Έβρος ήταν «σφραγισμένος» είχε μετακινήσει τους μετανάστες στα παράλια για να ξεκινήσει η νέα επιχείρηση με τις λέμβους.

Στην Κω, τη Σύμη, την Ρόδο, την Στρογγύλη (σ.σ. πτήσεις με μικρά drone), έχουν καταγραφεί παρόμοια περιστατικά ενώ σε ελέγχους που είχαν γίνει από στρατιωτικό προσωπικό είχε διαπιστωθεί πως οι ύποπτοι είχαν τουρκικά διαβατήρια. Όλες αυτές τις περιπτώσεις που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες για την Εθνική ασφάλεια είχε αναλάβει η κρατική ασφάλεια και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΥΝΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ προστατεύουν τα F-35 έναντι των τουρκικών S-400 αλλά ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ αρκείται σε δηλώσεις «ανησυχίας» και μόνο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: