Συμμετοχή του ρωσικού πολεμικού ναυτικού σε άσκηση με χώρες του ΝΑΤΟ: Πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια

Το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη τη συμμετοχή του σε ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 30 χωρών ανοιχτά του Πακιστάν. ΚΥΠΕ




Το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη τη συμμετοχή του σε ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 30 χωρών ανοιχτά του Πακιστάν.

Πρόκειται για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία που τα πλοία του θα λάβουν μέρος σε ασκήσεις μαζί με πλοία του ΝΑΤΟ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι οι ασκήσεις κατά της πειρατείας με ονομασία AMAN 2021 θα πραγματοποιηθούν σε ύδατα κοντά στο Καράτσι τοv Φεβρουάριο του 2021 και σε αυτές θα λάβουν μέρος, μεταξύ άλλων, δυνάμεις από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Τουρκία, την Κίνα, την Ιαπωνία.

Η Ρωσία προγραμματίζει η συμμετοχή της να περιλαμβάνει μια φρεγάτα, ένα σκάφος περιπολίας, ένα ρυμουλκό πλοίο, ένα ελικόπτερο και ορισμένες άλλες μονάδες, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με το TASS, το Υπουργείο αναφέρει ότι την τελευταία φορά που πραγματοποίησαν ασκήσεις μαζί πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ ήταν το 2011 ανοιχτά της Ισπανίας για τις ασκήσεις “Bold Monarch” του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 

Μακρόν: Πρέπει να υπερασπιστούμε την κυριαρχία των μελών της Ε.Ε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: