Σάλος στην Τουρκία: Γλέντι με δεκάδες καλεσμένους, μουσική, χορό και ρακί στο παλάτι του Ερντογάν εν μέσω πανδημίας (video)

File photo: Ο Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μουσταφά Ελ Καντίμι στο προεδρικό παλάτι. EPA, TURKISH PRESIDENT OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε συμπόσιο με ζωντανή μουσική για τον ιρακινό πρωθυπουργό Μουσταφά Ελ-Καντίμι, προκαλώντας την εκδήλωση έντονης κριτικής από σημαντικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους και χρήστες κοινωνικών μέσων.

«Παντού όλα είναι κλειστό, παντού όλοι είναι σε καραντίνα, αλλά υπάρχει τραγούδι και χορός στο παλάτι,» ανέφερε η ιστοσελίδα Tele1 .

Την περασμένη Πέμπτη ο Ερντογάν πραγματοποίησε τελετή μαζί με τον ηγέτη του Ιράκ για την υπογραφή νέων συμφωνιών και το δείπνο μετά από αυτήν την εκδήλωση παρακολούθησαν δεκάδες άτομα που κάθονταν δίπλα δίπλα στα τραπέζια τα περισσότερα χωρίς μάσκα, και σίγουρα χωρίς μάσκα ο ίδιος ο Ερντογάν και οι συνδαιτυμόνες του.

Η Αγκυρα επιβάλει καραντίνα σε όλη τη χώρα τις Κυριακές και ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει επιπλέον απαγόρευση των μετακινήσεων πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα εάν κυκλοφορούν ή δεν φορούν μάσκες, αλλά στο πάρτι στο παλάτι, οι προσκεκλημένοι φάνηκαν να μην τηρούν στο ελάχιστον τις αποστάσεις.

Δυο μέρες πριν το δείπνο, είχε ξεσπάσει μια ακόμη αναταραχή στο τουρκικό κοινοβούλιο όταν ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος  (CHP) Ενγκίν Αλτάι κατήγγειλε ότι στην Τουρκία επικρατεί φτώχια και πείνα. Η κυβερνητική απάντηση που ήρθε δια στόματος του αντιπροέδρου του κόμματος του Ερντογάν, Σαχίν Τιν, προκάλεσε σάλο καθώς είπε ότι ο κόσμος μπορεί να τρώει “ξερό ψωμί” πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει πείνα….

Κι ύστερα ήρθε η αποκάλυψη για το δείπνο μετά μουσικής και αλκοόλ.

Χρήστες των τουρκικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναρωτιούνται γιατί οι καλεσμένοι στο επίσημο δείπνο που παραχώρησε ο Ερντογάν δεν τηρήθηκε η κοινωνική αποστασιοποίηση όταν η πανδημία βρίσκεται εντός ελέγχου στην Τουρκία.

 

Αλλοι, επίσης αναρωτιούνται πώς γίνεται και οι καλεσμένοι που κάθονται στο τραπέζι του Ερντογάν φαίνονται να πίνουν ρακί. Σημειώνεται πως οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την πώληση αλκοόλ στις μεγάλες πόλεις στη διάρκεια της νύχτας και των σαββατοκύριακων.

 

Με πληροφορίες από Ahval/Tele1

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Αρνούνται να μιλήσουν με τον Ερντογάν οι τουρκικής καταγωγής επιστήμονες της BioNTech

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: