Ψάκη ή Σάκη; Ο γερμανικός Τύπος ξεψαχνίζει την Ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπο του Μπάιντεν

FILE PHOTO: Η Τζένιφερ Ψακι παρακολουθεί την ομιλία του τότε προέδρου Μπάρακ Ομπάμα αμέσως μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, στις 9 Νοεμβρίου 2016, στον κήπο του Λευκού Οίκου. EPA, JIM LO SCALZO
Με ένα άρθρο που τιτλοφορείται «Η νέα φωνή του Λευκού Οίκου» η Süddeutsche Zeitung αναφέρεται και στις ελληνικές ρίζες της Τζένιφερ Ψάκη.

Ισχυρίζεται μάλιστα (μάλλον ατυχώς) ότι η σωστή προφορά του ονόματος είναι «Σάκη», (‘αγγλικοποιώντας’ ίσως το όνομά της), αλλά μεταξύ άλλων προσθέτει:

«”Η Τζένιφερ Ψάκη μεγάλωσε στο Κονέκτικατ, σε μία οικογένεια χωρίς ιδιαίτερη σχέση με την πολιτική. Το ελληνικό της όνομα (που προφέρεται “Σάκη”) το πήρε από τον πατέρα της και τα κόκκινα μαλλιά από τη μητέρα της που έχει ιρλανδικές ρίζες.

Η πρώτη της δουλειά στην πολιτική την είχε οδηγήσει στην Αϊόβα, για να εργαστεί στο επιτελείο του κυβερνήτη Τομ Βίλσακ. Ήταν η πρώτη επαφή με το κομματικό κατεστημένο των Δημοκρατικών, στο οποίο παραμένει έκτοτε. Ήδη σε ηλικία 26 ετών ήταν αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Τζον Κέρι, όταν εκείνος το 2004 διεκδίκησε χωρίς επιτυχία την προεδρία. Ακολούθησαν συνεργασίες με Δημοκρατικούς βουλευτές στην Ουάσιγκτον.

Στην πρωτεύουσα, όπου ζει με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους, η Ψάκη πέρασε και τα χρόνια του Τραμπ, κερδίζοντας χρήματα με τρόπο συνήθη για ανθρώπους του δικού της βεληνεκούς, όταν δεν βρισκονται στην εξουσία: Ως συνεργάτης του Ινστιτούτου Καρνέγκι, ως εντεταλμένη του οίκου συμβούλων Westetex, ως σχολιάστρια στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN”.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), χωρίς καμία αναφορά στην εν μέρει ελληνική καταγωγή της Ψάκη, σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Από την ημέρα των εκλογών η Ψάκη εμφανιζόταν σαν να έχει ήδη αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου, αποδεικνύοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη του να λες ελάχιστα, αλλά με πολλά λόγια. Είναι επαγγελματίας του είδους. Στη διάρκεια της διακυβέρνησης Ομπάμα είχε στελεχώσει διαφορετικές και διευθυντικές θέσεις στον Λευκό Οίκο. Μεταξύ άλλων είχε υπηρετήσει ως διευθύντρια επικοινωνίας, καθώς και αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης το 2008. Την περίοδο εκείνη συνεργαζόταν στενά με τον Τζο Μπάιντεν».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Με πληροφορίες από  Deutsche Welle

H ομογενής από τη Μεσσηνία Τζένιφερ Ψάκι και οι υπόλοιπες γυναίκες του Λευκού Οίκου

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal