Πρέπει οι πολιτικοί να εμβολιάζονται πρώτοι; Προτεραιότητα σε ηλικιωμένους και σε εργαζομένους στο Σ.Υ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εμβολιάζεται κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Σχόλιο της Rosa Prince με θέμα γιατί πρέπει οι πολιτικοί να εμβολιαστούν πρώτοι, δημοσιεύει η εφημερίδα The Telegraph. Όπως σημειώνει στον υπότιτλο, προτεραιότητα θα πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας, στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και οι γηραιότεροι.

Στο σχόλιο χρησιμοποιούνται ως παράδειγμα η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, όπου εμβολιάστηκαν πρώτοι, στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στις ΗΠΑ, ο εκλεγμένος Πρόεδρος, Joe Biden, o απερχόμενος Αντιπρόεδρος, Mike Pence και το μισό Κογκρέσο.

Το ίδιο έκαναν ο 35χρονος διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, και ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Η συντάκτρια διερωτάται αν θα πρέπει, όπως έγινε στην Ελλάδα, να προστατευθούν πρώτοι οι πολιτικοί και οι ηγέτες, οι οποίοι αποτελούν επίσης παράδειγμα για τους πολίτες, προκειμένου να διασκεδάσουν τους φόβους τους, ως προς την ασφάλεια του εμβολίου.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα The Telegraph – Why should politicians be allowed to get the vaccine first?

Συνεχίζεται και στην Ιταλία η αρθρογραφία για την έναρξη των εμβολιασμών στην Ε.Ε. με αρκετή προβολή να δίδεται στον εμβολιασμό πολιτικών προσώπων.

Το tg24.sky.it με τίτλο: «Εμβόλιο κατά του Covid, από τον Μπάιντεν έως τον Νετανιάχου: οι πολιτικοί ηγέτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί» γράφει ότι κάποιοι ηγέτες προτίμησαν να μην εμβολιαστούν αμέσως, ώστε να μην δώσουν στους πολίτες την ιδέα ότι είναι προνομιούχοι» ενώ άλλοι προτίμησαν να εμβολιαστούν αμέσως για να πείσουν τους σκεπτικιστές και τους διστακτικούς.

Στην ιστοσελίδα δημοσιεύονται φωτογραφίες από τους ηγέτες που εμβολιάστηκαν, μεταξύ των οποίων φωτογραφίες από τον εμβολιασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με το ίδιο θέμα ασχολείται και το it.euronews.com με τίτλο: «Όχι μόνο ο De Luca: οι άλλοι πολιτικοί στην Ευρώπη έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού» που προβάλλει βίντεο με τον Περιφερειάρχη Καμπανίας (που εμβολιάζεται εν μέσω επικρίσεων για τον χειρισμό της πανδημίας) ενώ ακολουθούν εικόνες από τον εμβολιασμό του  Πρωθυπουργού Μητσοτάκη

Εμβολιάστηκε (με μπλουζάκι της Λίβερπουλ!) ο Νίκος Δένδιας ευχαριστώντας τους επιστήμονες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: