Παραβίασε ο Πρωθυπουργός τα περιοριστικά μέτρα; Δεν δικαιούσαι, του απάντησε η αντιπολίτευση…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α2) και ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής Μανόλης Κορρές (Α) συνομιλούν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη, Αθήνα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε ότι παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα το περασμένο Σαββατοκύριακο, γράφουν το Euronews και το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Σημειώνονται σχετικά:

Μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στον ελληνικό Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε viral, τον απεικονίζει χωρίς μάσκα, χωρίς να σέβεται τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης με άλλους πέντε μοτοσυκλετιστές στην Πάρνηθα, 45 χλμ βόρεια της Αθήνας.

Ο Μητσοτάκης, πήγε στην περιοχή την Κυριακή με τη σύζυγό του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι “παραβίασε το lockdown, χωρίς προστατευτικά μέτρα”, ενώ παράλληλα καλεί τους πολίτες να επιδείξουν “ατομική ευθύνη” και να σεβαστούν τους περιορισμούς.

«Συμπεριφέρεστε σαν να ζείτε σε έναν άλλο κόσμο”, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Τσίπρας κατηγόρησε επίσης τον Μητσοτάκη για “έλλειψη ενσυναίσθησης για τους πολίτες που δεν επιτρέπεται να μετακινούνται” μακριά από τα σπίτια τους.

Ωστόσο, σε δήλωσή του προς τo Euronews, το Γραφείο Τύπου του Μητσοτάκη δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός δικαιούται να μετακινηθεί στην περιοχή της Αθήνας.

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown στην Ελλάδα, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, κάποιος επιτρεπόταν να αθληθεί μόνο κοντά στο σπίτι του. Για αυτό το δεύτερο lockdown αυτή η οδηγία επικαιροποιήθηκε και η κυβέρνηση περιέγραψε ότι η σωματική άσκηση και οι βόλτες θα επιτρέπονται σε μια ευρύτερη περιοχή, αλλά ότι πρέπει να περιορίζονται εντός νομού».

Στις 5 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης σημείωσε ότι η χώρα θα είναι πιο ευέλικτη με τους πολίτες που θέλουν να ασκηθούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες.

“Οι κανόνες στην Ελλάδα περιγράφουν ότι επιτρέπεται στους Έλληνες να ταξιδεύουν εντός του Νομού τους, κάτι που έκανε και ο Πρωθυπουργός.”

ΠΗΓΗ: Euronews και το γαλλικό πρακτορείο AFP, Greek PM Mitsotakis denies breaking lockdown rules during weekend bike ride

Η Μέρκελ άφησε την Ελλάδα στην τύχη της έναντι της Τουρκίας: Οι άθλιες παραφωνίες της Γερμανίας…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal