Δύσκολα τα πράγματα: Παρατείνεται σήμερα το lock down, αναβάλλεται το διάγγελμα Μητσοτάκη

Σημερινή, 3 Δεκεμβρίου, φωτογραφία της Ακρόπολης των Αθηνών.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Την παράταση του lockdown για τουλάχιστον μία εβδομάδα ανακοινώνει πιθανότατα σήμερα η κυβέρνηση ενώ η ιδέα για ενδεχόμενο διάγγελμα Μητσοτάκη την Παρασκευή, με το οποίο ο πρωθυπουργός θα περιέγραφε τον οδικό χάρτη εξόδου από την υγειονομική κρίση απομακρύνεται με πιθανότερο σενάριο να μετατεθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή», σε ρεπορτάζ του Σταύρου Παπαντωνίου, το διάγγελμα του πρωθυπουργού, που αναμενόταν για αύριο είναι πλέον υπό αίρεση, καθώς θεωρείται πως θα μπορούσε να στείλει λάθος μήνυμα σε μια στιγμή που ακόμη δεν έχει επιτευχθεί η προσδοκώμενη κάμψη.

Και πράγματι, η παρούσα επιδημιολογική εικόνα δεν προσφέρεται, προς το παρόν, για μακροχόνιο σχεδιασμό καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αφενός δεν αποκλιμακώνεται, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ παραμένει υψηλότατος.

Αντιθέτως το άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων φαίνεται να πηγαίνει όλο και περισσότερο πιο αργά.

Ενδεικτικά, χθες, ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο του Columbia Λι Μπόλινγκερ έδειξε ως χρονικό ορόσημο του ανοίγματος της νυχτερινής διασκέδασης, την έναρξη των εμβολιασμών…

«Ελπίζω όσο βγαίνουμε από το δεύτερο lockdown θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί. Αλλά και πάλι θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποιες οικονομικές δραστηριότητες απλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε εμβόλια. Για παράδειγμα, η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ, η μεταμεσονύχτια διασκέδαση», είπε χαρακτηριστικά, βάζοντας τέλος στη σχετική συζήτηση τουλάχιστον για ένα μήνα ακόμα, μέχρι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Οσον αφορά στην εστίαση, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε πως το άνοιγμά της αργεί ακόμη, με τη χαρακτηριστική φράση «ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση», κάτι που μεταθέτει για αργότερα και την σχετική άρση.

Με δεδομένο πως ούτε τα σχολεία προκρίνεται να ανοίξουν για μόλις μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, το μόνο άνοιγμα που είναι ορατό είναι αυτό του λιανεμπορίου και πάλι με αυστηρούς περιορισμούς.

Ειδικά για τα σχολεία ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει το Εθνος, δεν θέλει να πάρει την ευθύνη και θα πράξει ό,τι του εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών με τις περισσότερες απόψεις να συγκλίνουν σε άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων μαζί με λύκεια και γυμνάσια από τη νέα χρονιά.

Αυτό άλλωστε ανέφερε ο πρωθυπουργός και στο πλαίσιο χθεσινής συζήτησης στο Greek Economic Summit.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται, σημειώνει το Εθνος, ότι τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα (σ.σ.: mall, εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά, κτλ) αναμένεται να ανοίξουν στο… παρά ένα των γιορτών των Χριστουγέννων, καθώς υπάρχει μεγάλη πίεση.

 Με πληροφορίες από Καθημερινή, Εθνος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ 

Politico: Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγορείται για παραβίαση των περιοριστικών κανόνων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: