Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης 93-97 μετά από δύο παρατάσεις: Αλμπέρτο Αμπάλντε έσωσε τη «βασίλισσα»

Ο Shelvin Mack (L) του Παναθηναϊκού σε δράση εναντίον του Mateo Spagnolo (L) της Real κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ της Ευρωλίγκας μεταξύ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ Αθηνών και της Ρεάλ Μαδρίτης στο Στάδιο ΟΑΚΑ στην Αθήνα, Ελλάδα, 15 Δεκεμβρίου 2020. EPA, GEORGIA PANAGOPOULOU




Άγγιξε το… θαύμα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Αλμπέρτο Αμπάλντε (19π.) ντύθηκε «ήρωας» και έσωσε τη «βασίλισσα» από μια ήττα στο ΟΑΚΑ, μετά από… δύο παρατάσεις (!), 93-97, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Euroleague.

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν μέχρι στιγμής από άποψης θεάματος και σασπένς, ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες, μετά από κατάθεση ψυχής και από τους δύο αντιπάλους.

Με τους 27 πόντους του ο Νεμάνια Νέντοβιτς τα έδωσε όλα, 18 πρόσθεσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, 14 ο Γιώργος Παπαγιάννης και 13 ο Μπεν Μπέντιλ. Όμως, ο Αλμπέρτο Αμπάλντε ήταν ασταμάτητος και στα δύο έξτρα πεντάλεπτα και ήταν αδιαμφισβήτητα ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο.

Οι «πράσινοι» έκαναν επιμέρους σκορ 20-12 στην 4η περίοδο, ο ηγέτης τους, Νεμάνια Νέντοβιτς με 2/2 βολές είχε «γράψει» το 68-66, αλλά ο Ισπανός σούπερ σταρ Σέρχιο Γιουλ στα 14΄΄ πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας, με δίποντο, έστειλε το παιχνίδι σε έξτρα πεντάλεπτο.

Ο Παναθηναϊκός είχε ιδανικό ξεκίνημα στην πρώτη παράταση, όταν οι Παπαπέτρου, Παπαγιάννης και Μποχωρίδης τον έβαλαν σε πλεονεκτική θέση (75-71), όμως ακολούθησε τρίποντο του Τρέι Τόμπκινς, για να πετύχε 5 σερί πόντους αμέσως μετά ο Αλμπέρτο Αμπάλντε. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης πήρε το 5ο φάουλ του Τζέφρι Τέιλορ, στα 7΄΄΄και από τη γραμμή των βολών, με 2/2, έστειλε τον αγώνα σε δεύτερη παράταση διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες των παικτών του Γιώργου Βόβορα.

Η «μάχη» ήταν συγκλονιστική και στη 2η παράταση, σε ένα ματς απαγορευμένο για… καρδιακούς, με τρίποντα εκατέρωθεν. Όμως, με τον Αλμπέρτο Αμπάλντε να κάνει τα πάντα στο παρκέ, η Ρεάλ Μαδρίτης ξέφυγε με +6, 85-91, 1:11΄΄ πριν το τέλος. Ο Παπαγιάννης μείωσε σε 90-93 στα 11΄΄, ο Νέντοβιτς μείωσε και σε 93-95, αλλά ο Τρέι Τόμπκινς με 2/2 βολές διαμόρφωσε το 90-95 και ο MVP Αλμπέρτο Αμπάλντε με 2 ακόμη βολές «έγραψε» το τελικό σκορ (93-97).

Αυτή ήταν η 9η ήττα του Παναθηναϊκού (4-9), ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε την 9η νίκη της (9-5).

Οι Ουόλτερ Ταβάρες (20π.) και Άντονι Ράντολφ (18π.) ήταν άξιοι συμπαραστάτες του Αλμπέρτο Αμπάλντε για τους Ισπανούς.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 29-33, 48-56, 68-68 κ.α., 79-79 παρ., 93-97 2η παρ.

Βόβορας: «Διαχειριζόμαστε με λάθος τρόπο τα “θέλω” και τα “πρέπει”»

Ο Γιώργος Βόβορας κάλεσε τους παίκτες του «να δείχνουν αυτή τη διάθεση και την πίστη και στα επόμενα ματς» χωρίς να κρύψει πάντως την απογοήτευσή του για την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στις λεπτομέρειες, μετά από δύο παρατάσεις. «Τα “θέλω” και τα “πρέπει” τα διαχειριζόμαστε με λάθος τρόπο στο παρκέ,» είπε ο προπονητής των «πρασίνων» στη συνέντευξη Τύπου, στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Βόβορας δήλωσε:

«Θεωρώ ότι έγινε ε ένα ματς με πολύ μεγάλη ένταση και χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία μεγάλη νίκη. Είχαμε πει πριν το ματς, πως πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Θεωρώ ότι σε αυτό το σημείο πήραμε αρκετά καλό βαθμό. Οι λεποτομέρειες στο τέλος έκριναν τον νικητή. Έτσι είναι η Euroleague, έχουμε πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η νοοτροπία μας, η διάθεση να παλέψουμε έως το τέλος. Είμαστε μία ομάδα που “χτίζεται”. Με αυτή τη νοοτροπία και το μοτίβο πρέπει να συνεχίσουμε. Τα “θέλω” και τα “πρέπει” τα διαχειριζόμαστε με λάθος τρόπο στο παρκέ».

Ενώ συνέχισε: «Όταν τελείωσε το ματς, σκέφτηκα το τρίποντο του Ρούντι (σ.σ. Φερνάντεθ) πριν από δύο χρόνια. Είναι δύσκολο. Με τον κόσμο θα ήταν ένα ματς που θα παίρναμε έξτρα ώθηση. Σε 48 ώρες, θα είμαστε εδώ να μιλάμε για άλλο ματς. Υπάρχουν δύο σελίδες, η μία πως χάσαμε από τη Ρεάλ στις λεπτομέρειες, αλλά εγώ θα κρατήσω την άλλη σελίδα πως αυτή τη διάθεση και την πίστη πρέπει να τη δείχνουμε και στα επόμενα ματς και να μην έχουμε τα παιχνίδια με μεγάλες διακυμάνσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Στη Γαλλία έλαβε τέλος το αήττητο της ΑΕΚ: Η Ένωση ηττήθηκε 79-70 από τη Σολέ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: