Οπαδοί του Προέδρου Τραμπ συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον: Σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια

Διαδηλωτές βρίσκονται σε μόνιμη βάση απέναντι από το Λευκό Οίκο. EPA, SHAWN THEW




Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα δει τους διαδηλωτές που  συγκεντρώνονται από χθες στην Ουάσιγκτον για να λάβουν μέρος στη διαδήλωση «Million MAGA March», τη δεύτερη από τις προεδρικές εκλογές.

Το βράδυ προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ των υποστηρικτών του κ. Τραμπ και των διαδηλωτών που βρίσκονται στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της Black Lives Matter, και είναι συγκεντρωμένοι έξω από το Λευκό Οίκο. Αρκετοί τραυματίστηκαν.

Η σημερινή διαδήλωση πραγματοποιείται για την υποστήριξη των συνεχιζόμενων προσπαθειών του κ. Τραμπ να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

“Ουάου! Χιλιάδες άνθρωποι φτάνουν στην Ουάσιγκτον για να σταματήοσυν την κλοπή. Δεν το ήξερα, αλλά θα τυς δω! #MAGA», έγραψε ο πρόεδρος.

Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απέρριψε έναν ισχυρισμό που έγινε στα κοινωνικά μέσα από έναν από τους υποστηρικτές του κ. Τραμπ, από τη δεξιά ομάδα του Proud Boys, ότι είχε προσκληθεί στον Λευκό Οίκο.

«Ήταν σε δημόσια χριστουγεννιάτικη περιοδεία στο Λευκό Οίκο. Δεν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο ούτε τον προσκάλεσε ο Λευκός Οίκος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου, Τζουντ Ντερέ.

Ο κ. Τραμπ αναμένεται να παρακολουθήσει τον ετήσιο ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Στρατού και Ναυτικού στο West Point της Νέας Υόρκης, αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η συγκέντρωση του Σαββάτου είναι η δεύτερη στην πρωτεύουσα του αμερικανικού έθνους από τότε που ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ και ανακηρύχθηκε εκλεγμένος πρόεδρος περισσότερο από έναν μήνα πριν. Οι διοργανωτές γράφουν στον ιστότοπό τους ότι περιμένουν περισσότερα από 22.000 άτομα.

Μεταξύ εξ αυτών που προγραμματίστηκε να εμφανιστούν είναι και ο στρατηγός Michael Flynn, ο πρώτος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Trump, και αρκετοί συντηρητικοί νομοθέτες.

Ορισμένοι δρόμοι στο κέντρο της πόλης έκλεισαν από την αστυνομία και άτομα που έφεραν σημαίες και πινακίδες υπέρ του Τραμπ θεάθηκαν να περπατούν δίπλα στο συγκρότημα του Λευκού Οίκου το Σάββατο το πρωί.

Η πορεία έρχεται μια μέρα αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε μια έφεση που άσκησε η πολιτεία του Τέξας με σκοπό να ακυρώσει τη νίκη του Μπάιντεν σε τέσσερες βασικές πολιτείες, προκαλώντας ένα «θανάσιμο χτύπημα» στη μακροχρόνια προσπάθεια του προέδρου να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία.

  • Νέα, βαριά δικαστική ήττα για τον Ντόναλντ Τραμπ, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή του Τέξας με σκοπό την ανατροπή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κατάφερε χθες Παρασκευή νέο πλήγμα στον Ντόναλντ Τραμπ, απορρίπτοντας προσφυγή των αρχών της πολιτείας Τέξας με σκοπό να ανατραπεί η ήττα του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου σε 4 πολιτείες.

Τα εννέα μέλη του κορυφαίου δικαστικού οργάνου της χώρας, ανάμεσά τους τρία διορισμένα από τον μεγιστάνα, έκριναν ότι το Τέξας δεν έχει δικαίωμα να αναμιγνύεται στη διοργάνωση των εκλογών σε άλλες πολιτείες.

Ο Τραμπ — ο οποίος συνεχίζει ως εδώ να αρνείται την ήττα του στις εκλογές από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν — έκρινε ότι ο φάκελος που ετοίμασαν οι αρχές του Τέξας ήταν «ατράνταχτος», παρεμβαίνοντας προσωπικά στη διαδικασία.

Η προσφυγή είχε κατατεθεί την Τρίτη από τον πολιτειακό υπουργό Δικαιοσύνης του Τέξας, Ρεπουμπλικάνο και σύμμαχο του Τραμπ, με σκοπό να ακυρωθούν οι εκλογές στην Τζόρτζια, στο Μίσιγκαν, στην Πενσιλβάνια και στο Ουισκόνσιν.

Το πρωί της Δευτέρας στα κέντρα εμβολιασμού των ΗΠΑ τα πρώτα εμβόλια της Pfizer

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: