Ομολόγησε ότι ήταν στο κορωναπάρτι οργίων των Βρυξελλών Ούγγρος ευρωβουλευτής

File photo: Ο Ούγγρος ευρωβουλευτής Jozsef Szajer παραιτήθηκε την Κυριακή ενόψει των αποκαλύψεων για τον ροζ πάρτι. Screenshot via youtube




Ο Ούγγρος Ευρωβουλευτής Jozsef Szajer, μέλος του κόμματος Fidesz του Βίκτορ Ορμπάν, μετείχε στο πάρτι που διέλυσε η αστυνομία στις Βρυξέλλες  εν μέσω lockdown και στη συνέχεια παραιτήθηκε από μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λόγω της επικείμενης δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών, “την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020, περίπου στις 9:30 μ.μ., κλήθηκαν αστυνομικές υπηρεσίες από γείτονες που διαμαρτύρονταν για φήμες και πιθανή παραβίαση μέτρων covid19 σε ένα διαμέρισμα στην οδό Steenstraat, 1000 Βρυξέλλες.

Επί τόπου, οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου είκοσι άτομα. Ελέγχθηκε η ταυτότητα όλων των παρόντων.

Δύο συμμετέχοντες, ο D. O. (γεννήθηκε το 1977), ο P. B. (γεννήθηκε το 1987), επικαλέστηκαν τη διπλωματική τους ασυλία.

Ένας περαστικός ανέφερε στην αστυνομία ότι είδε έναν άνδρα να φεύγει και ότι θα μπορούσε να ταυτοποιήσει αυτόν τον άντρα. Ο άντρας είχε αίμα στα χέρια, τραυματίστηκε πιθανότατα στην προσπάθεια να φύγει.

Τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο σακίδιο του. Αυτός ο άντρας δεν μπόρεσε να παράσχει ταυτοποίηση. Συνοδεύτηκε στο σπίτι του, όπου έδειξε ένα διπλωματικό διαβατήριο που τον πιστοποιεί. αναγνωρίζοντάς τον ως S.J., γεννημένος το 1961”.

Στη συνέχεια ο ίδιος ο S.J. ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στα γεγονότα. Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει, ότι “σε ό,τι αφορά τα νέα που αναφέρθηκαν στον βελγικό Τύπο για ένα ιδιωτικό πάρτι στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, ήμουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου – καθώς δεν είχα ταυτότητα – δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής. Η αστυνομία συνέχισε διαδικασία και τελικά μου έκανε μια επίσημη προφορική προειδοποίηση και με μετέφερε στο σπίτι. Δεν χρησιμοποίησα ναρκωτικά. Προσφέρθηκα στην αστυνομία να κάνει μια άμεσο τεστ, αλλά δεν το έκαναν. Σύμφωνα με την αστυνομία, βρήκαν ένα χάπι, αλλά δεν είναι δικό μου, δεν έχω γνώση ποιος και πώς το τοποθέτησε”.

Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι, “λυπάμαι βαθιά για την παραβίαση των περιορισμών COVID, ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο… Ζητώ συγνώμη από την οικογένειά μου, τους συναδέλφους μου, τους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου στο φόντο των 30 ετών αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην το επεκτείνουν στην πατρίδα μου ή στην πολιτική μου οικογένεια”, καταλήγει ο Jozsef Szajer, μέλος του κόμματος Fidesz.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Αθανασίου/ΓΒΑ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Βρυξέλλες: 25 συλλήψεις για κορωναπάρτι με ναρκωτικά, σεξ, διπλωμάτες και ευρωβουλευτή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: